Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JO

Bloomberg

23. 3. 2011 11:07
peníze a svoboda...

Nevím jestli je to v případě Rusů selský rozum nebo jenom logický postoj po té, co měla Rusové s Libyjí nasmlouván vcelku velkej kšeft, který se týkal prodeje vojenského materiálu a díky událostem minulých dní se zdá, že z obchodu sejde. Bylo by divný, kdyby Rusko nějak zásadně vystupovalo proti potenciálnímu zákazníkovy, takže se moc neangažují...

Já hlavně doufám, že lidi, kteří tyto operace organizují a vedou vědí co dělají, protože já se v tom opravdu neorijentuju a možná že tomu ani rozumnět nelze.

Ale jestli si můžu typnout, tak za vším hledám peníze....

0 0
možnosti
ZK

SID09

23. 3. 2011 11:22
Re: peníze a svoboda...

Ne jen peníze, ale také jen a pouze nafta. !!!!!!

Nějaká demokracie je pouze zástupný pro blém, vhodný jen pro masy voličů, které nemají vlastní mozek a papouškují jen to, co jim nakukají jejich političtí oblíbenci.:-/ !!   

0 0
možnosti
JM

gourmett

23. 3. 2011 10:53

si myslíž že "Zelený guma" nemůže být v životě níičim jiným, byť má vzdělání třeba od Amíků. G.:-/

0 0
možnosti
LJ

lolek77

23. 3. 2011 10:31
Pokud bych si měl odpovědět na otázku z nadpisu

tak "My" tj. Česká republika chceme nic pro to neudělat, ničeho se nezúčastňovat, nic neplatit a všechno kritizovat. Zástupci české armády jako zástupci jedněch z největších zlodějů a podvodníků v této zemi by měli hlavně mlčet. Na nic jiného právo nemají.

0 0
možnosti
ZK

SID09

23. 3. 2011 11:18
Re: Pokud bych si měl odpovědět na otázku z nadpisu

Přestože jsem s generálem prakticky nikdy nesouhlasil, pro jeho servilnost a nesprávné ( politicky servírované ) názory a postoje, nicméně tentokrát není tak daleko od pravdy. Konečně pochopil, či připustil to, co mu servíruji celou dobu. Naše armáda je naprosto zbytečná. To, jak zbytečné je financovat armádu vidíme v Libyi. Taky odčerpávala hodně peněz z ropných výnosů a teď zjišťují, že je jim to prd platný.

Češi nemají co mluvit ostatním státům do toho, kdo jim bude šéfovat. Můžeme třeba i nesouhlasit s tím, kdo a jakým způsobem tam vládne, ale to je tak jediné, co můžeme dělat - zejména pokud se jedná o naprosto odlišnou kulturu a náboženství. Arabské státy by si měly pomoct samy.!!:-P   

0 0
možnosti
1

12mmmm12

23. 3. 2011 9:51
Tady je ten problém, že člověk soudí podle toho

co mu média naservírují. A to nemyslím prejorativně, prostě nemůžu se jet podívat všude kde se něco děje. Já jsem v první chvíli také byl pro zásah, neboť bylo tvrzeno, že armáda masakruje bezbranné civilisty. Pak jsem ale uviděl, že povstalcům sestřelili stíhačku, tak to asi nebudou bezbranní civilisté! Tam je kmenové uspořádání a jeden kmen chce vystrnadit ten druhej s demokracií to nemá nic společného Rv Až se jim to s pomocí NATO povede budou zase masakrovat ty původní. Tak jako je to v Iráku.

0 0
možnosti
G

Gašpo

23. 3. 2011 10:49
Re: Tady je ten problém, že člověk soudí podle toho

Je to presne tak. Naviac pokiaľ sa Kaddáfí neeliminuje pozemnou operáciou, bezletová zóna absolútne nič nerieši. Bude mu akurát trvať dlhšie než povstanie potlačí, čo prinesie ďaleko viacej civilných obetí. Takže celé kecy o humanitárnej akcii sú hovadiny.

Nie je za tým nič iné než demonštrácia sily pre zabezpečenie prísunu ropy.:-/

0 0
možnosti
PU

spalovac

23. 3. 2011 9:43
Souhlasím

R^

0 0
možnosti
VS

vlastiks

23. 3. 2011 9:11
... zajímavé

- zejména ten závěr, !!

jen rusové a číňani mají zřejmě "selský rozum".!!!!!!

... no, ale když USA a další si potřebovali tak trochu zastřílet,

to je totiž možnost jak si "zacvičit" aby vojáci nezlenivěliRv

0 0
možnosti
C

Camino

23. 3. 2011 17:36
Re: ... zajímavé....vlastiks...ne vsichni

http://www.youtube.com/watch?v=1uFIlneKsyM&feature=youtube_gdata..

0 0
možnosti
M

mačica

23. 3. 2011 7:13
chci zásahy po celém světě

By mě dost zajímalo kolik z těch, co teď mají plnou hubu lidských práv v Libyi proti Kaddáfímu brojilo/demonstrovalo/diskutovalo i před celou touto kauzou... Proč tito "humanisté" nenavrhují humanitární bombardování či jinou vojenskou akci v Severní Korei či na jiných místech na této zeměguli?

0 0
možnosti
R

rundlik

23. 3. 2011 7:54
Re: chci zásahy po celém světě

Máte zřejmě na mysli masové znásilňování dětí a žen v Demokratické republice Kongo,vojenský zásahj proti diktátoru Mugabemu,dále proti totalitě v KLDR ad.Nebo to bylo myšleno jinak?

0 0
možnosti
NTCM

Noli tangere circulos meos

23. 3. 2011 6:20
vubec nevim co jste chtel rici.

0 0
možnosti
ZK

SID09

23. 3. 2011 7:07
Re: vubec nevim co jste chtel rici.

Np přeci, že vojenský útok na Kádáfího nic neřeší, když nemáme připravený proveditelný řešení, jak dál s Líbyí. ;-(!!

0 0
možnosti

simineta

23. 3. 2011 6:12
...

;-);-)hezky ..pane generále....ať si tu píše kdo chce co chce ..jednou je pan Šedivý..bývalý náčelník generálního štábu ..a jeden s mála , který byl v armádě respektován ..a myslím si, že o vojenské strategii asi něco ví..takže ..díky  autorovi za objasnění aspoň trošku ;-):-):-)

0 0
možnosti
TH

Tak nevim

23. 3. 2011 6:09
Pro všechny odsuzující

ůtok kvůli ropě.Postavte si chýši,k ní si přivažte kozu a sedte u kaluže vody.Kdyby to udělala polovina západního světa,tak nepotřebujeme tolik ropy.Podle příspěvků to vypadá,že takhle žije většina z vás.Pro s národ holubičí povahou je představa,že i my se podílíme na nespravedlnostech tohoto světa,těžko představitelná.Koření musí proudit.

0 0
možnosti
NTCM

Noli tangere circulos meos

23. 3. 2011 6:19
Re: Pro všechny odsuzující

Mas prilehavy nick, opravdu nic nevis. Tve predstavy Libye s chatrci s kozou a louzi vody, jsou smesne. Libye pod Kaddafimim udelala velky skok a to bez statni zadluzenosti. Giganticke vodni dilo   http://news.nationalgeographic.com/news/2010/05/100505-fossil-water-radioactive-science-environment/  zarucuje dostatek vody pro vsechny libyice cca 4miliony. Ohromna vystavba bytu, bydleni zdarma, rodinne domy, pred kazdym autak atd. skolstvi a zdravotnictvi zdarma.

Ano v nedavne minulosti Kaddafi podporoval terorismus, pokud si myslis ze jen tak z legrace pak se zase pletes. Ono obycejne jak se do lesa vola tak se znej ozyve. Je cas aby jsme na arabsky svet zmenili volaci zpusoby, priciny to teroristickych ozven.

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
Armádní generál v záloze, někdejší náčelník generálního štábu AČR a velitel českého kontingentu IFOR (Bosna a Hercegovina).

Seznam rubrik