Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TG

ramese

4. 12. 2009 15:08
šikana

mel by se starat aby v armade nebyl/a tzn sikana na pracovisti -  mobbing. Je supr dat sveho nadrizeneho na denni hlaseni za sikanu na pracovisti.. ktery denne meni den ze dne ukoly a kolegove na porade hrde mlci a prihlizi a pak kdyz je dotycny na hlaseni v NGS je mu osobne panem sedivym receno.. potrebujete psychologa:-/

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

4. 12. 2009 14:59
"plukovník Procházka by pravděpodobně dávno nebyl u 4.brn"

Tenhle text podstatně prohloubil můj dojem, že celá aféra je nafouknutá a účelově zaměřená proti Procházkovi. O kterém jsem, mimochodem, slyšel, že je jeden z mála schopných.

0 0
možnosti
B

BOS3

4. 12. 2009 18:07
Re: "plukovník Procházka by pravděpodobně dávno nebyl u 4.brn"

Mam dojem, ze to neni utok proti Prochazkovi ale konstatovani, ze kdyby fungoval karierni rad ( potazmo armada), tak nemuze sedet Prochazka poslednich, rekneme 10 let u brnky ale putoval by v armade na jinych pozicich a v jinych mestech. Nebyl by pak prorostly s prostredim a provazany kamaradcoftem se svymy kumpany, coz je v textu vyslovene zmineno.

0 0
možnosti
P

PetroleumLampoIdorablo

4. 12. 2009 14:50
a ještě když jim do toho chce zasahovat člověk

z think-thanku placeného z USA, že?

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

4. 12. 2009 14:28
Souhlasím s Vámi v tom, že...

... AČR nemá ani po 20ti eltech po revoluci stále jasné politické zadání ("určení nepřítele"). Bez toho nelze dělat ani reformy, ani nakupovat techniku, ani motivovat a udržet lidi, nic. Jen to látat z volebního období na volební období. AČR navíc z komunismu zdědila tak mizernou pověst mezi populací ("zelené mozky, zelené gumy" jsou na spodních žebříčcích společenské prestiže v Čechách, na rozdíl od důstojníků např. v USA, Polsku, Británii, apod., kteří mají statut společenské elity), že to žádná kosmetická změna ani nákup nevyřeší.

Armáda potřebuje zásadní změnu. Tu může přinést jen poněkud mimořádná, charismatická osobnost s jasnou myšlenkou, kterou dokáže prosadit mezi politiky a definovat tak ČR bezpečnostní směr. Z toho vypadne jasné zadání pro Armádu, ta poté může modernizovat a mít měřitelné výsledky, přitahovat lidi a znovubudovat svou prestiž.

Myslel jsem, že onou osobností můžete být Vy, pane Šedivý, Vy jste se však stáhl do soukromé sféry... :))

0 0
možnosti
BH

BoboHml

4. 12. 2009 14:00
Nejvíce mi vadí,že nyní

z armády vyhodili někoho kdo měl na ruce vytetován nápis o cti(napis SS) bez toho,aby posoudili co doopravdy dělá.Sám jsem 14 let nosil uniformu.Mám  přítele,který v mládí blbnul a patřil k neonacistům....,bohužel si také nechal potetovat nesmysli tělo.Dnes má rodinu,sklidnil se a je v armádě.Sám říkal,že pokud to jde koupe se sám,aby na sebe neupozornoval na své hříchy mládí.

Lidi by měli posuzovat podle činů a ne podle novodobého honu na čarodějnice.

0 0
možnosti
TJB

To je bomba

4. 12. 2009 14:05
Re: Nejvíce mi vadí,že nyní

OK, chápu že hoši měli potřebu se tvářit jako profesionálové, ale ten co nosil emblémy 36 granátnické divize SS, dříve Sturmbrigade Dirlewanger, tak ten byl totálně mimo. Dirlewanger byla banda úchylných kriminálníků, kteří uměli akorát tak terorizovat civily ve Varšavě nebo na Slovensku.  Nábor byl prováděn nejdřív ve vězeních (pytláci) a pak i v koncentrácích. Vzhledem k neukázněnosti byli jako vojáci totálně na nic - kdykoliv byli nasazeni na frontě, tak jich 2/3 vystříleli.

Prostě, nebyli to profíci ani náhodou. A tyhle obdivuje ten náš "profesionál" ?

0 0
možnosti
W

whitewater

4. 12. 2009 13:59
jak může človek, který svého času ten cirkus sám

vedl, najednou někoho poučovat, koho myslíš, že tvé názory zajímají? ty náckové v armádě jsou i tvoje děti!

0 0
možnosti
JK

babacek

4. 12. 2009 13:55
Symboly ....

´´ Nacistické symboly ukazují na nevšímavost okolí…´´!

Ono je však nutné zařadit mezi takové i jiné symboly jako srp, kladivo a pěticípou hvězdu. Ona to není ani tak nevšímavost okolí, ale kolik uspělo již žalob na ty co měli svastiku či jiný symbol vydávaný za fašistický a kolik bylo úspěšných žalob na symboly komunismu které jsou vidět mnohdy při jejich rejdech např.na 1 máje a dokonce mnohdy i v TV a je jedno zda jde o TV komerční nebo TV státní potažmo ČT 1, ČT2, ČT 24 ?!

0 0
možnosti
MK

briza

4. 12. 2009 14:08
Re: Symboly ....

A to by televize jako mela ty hvezdy v poradech nahrazovat modrym rozmazanym oblackem aby nekdo neprisel k ideologicke myslenkove uhone?8-o

0 0
možnosti
BH

hell365

4. 12. 2009 13:52
Tenhle článek naprosto přesně vystihuje stav AČR

Armáda neví proti komu bojovat, neví jaké zbraně si pořídit, když už je má bojí se je použít - slouží jen jako drahé hračky velkým klukům. Armáda slouží jen politikům aby si bři nákupu zbraní naplnili koryta, jinak je k ničemu. Bravo pane generále, máte přehled!R^

0 0
možnosti
D

džajár

4. 12. 2009 13:42
Moto Generálního štábu:

Jestliže nemá naše armáda nepřítele, musí si ho vymyslet. Však on už se někdo najde - nedej bože, aby to byl VNITŘNÍ nepřítel! ! ;-€

0 0
možnosti
MT

killer_bee

4. 12. 2009 13:32
rok 97 a dnesek

Hm, presne z vyse uvedenych duvodu jsem vypadnul z ACR v roce 97. Neveril jsem ,ze se to zmeni a mel jsem pravdu, i kdyz Kalousek uz na MO nedela. Jeho tendry tehdy byly vice nez povestne, ale treba pod TOP09 se uz polepsil a je z nej druhej Mirek Dusin a kasu Lidovcu ted plni nekdo jiny.

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
Armádní generál v záloze, někdejší náčelník generálního štábu AČR a velitel českého kontingentu IFOR (Bosna a Hercegovina).

Seznam rubrik