Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Bohužel, žijeme v zemi, kde si z hybridní války a z našich tajných služeb prezident dělá šoufky. Ale ona ta hybridní válka sahá i po našem boji s koronavirem! Fake news a hoaxy o nebezpečnosti očkování, kterým u nás, podle mých odhadů, věří třetina populace, jsou dalším dělítkem naší společnosti k neakceschopnosti našich občanů! Pozoruhodné je, že i Václav Klaus bojkotuje ochranu naší společnosti před kolapsem naší zdravotní péče! Oba hoši jsou zrádně nebezpeční!

!!

1 0
možnosti
JR

J16a57n 96R11á55ž

14. 1. 2021 18:43

Když porovnám návrhy Ing. Šedivého s bláboly, kterými nás zahrnuje Babiš, začíná mi docházet, proč do čela krizového štábu není jmenován člověk, který v praxi dokázal, že organiozovat v krizových situacích umí. Asi je proto, že by z Babiše udělal kašpárka.

Když o sobě Babiš řekne, že je krizový manažér, tak pro ty kdo se orientují v tom, jak má krizový management vypadat, musí jeho činy působit jako karikatura.

1 0
možnosti
MR

Měl by svázané ruce, tak jako každý premiér. To je prostě demokracie a navíc tu byl a je pan Prymula a pan Hamáček ...

1 1
možnosti
Foto

Chudák občan je mezi dvěma mlýnskými kameny. Jeden se z "krize" snaží vytřískat co největší zisk finanční, druhý zase zisk politický - volby jsou za dveřmi.

A občan, i kdyby se urouškoval k smrti a všechna opatření dodržoval na 150%, stejně na situaci vliv mít nebude. A tak přirozeně rezignuje.

A hrůzostrašné informace, náležitě přifouklé médii, už bere jen jako strašení Mikulášem. A teď ještě navíc nás zaskočila ZIMA!

Všechny nesmysly vlády a "odborníků" už tu byly vypsány mnohokrát. Za takového stavu nelze už na občanech nic chtít. Jejich důvěra byla nabourána natolik, že se vašnostové mohou uslibovat, ale už ji zpět nezískají.

Ještě tu připomenu chřipkovou epidemii v r. 1995 a 96, kdy v nemocnicích leželi pacienti na chodbách a kolik skutečně na virus tenkrát zemřelo, se neví. Tenkrát jsem si poležel 3 týdny jak lazar, a to, co někteří popisují v médiích dnes, je proti tomu postižení rýmičkou. A také se zapomíná, že těch 25 let stoupl průměrný věk občanů, takže skupiny, označené za rizikové (kam patřím také), v té době byly mnohem menší.

0 0
možnosti
MR

Co když je to rafinovaná hra matky přírody popohnat lidskou evoluci kde zaspala dobu a tím je inteligence, schopnost vnímat věci z více stran a pohledů. Kdo se naučí číst situaci a pozná mantinely hráčů, s čím a jak hrají, tak je z části za vodou a pak musí zaplatit už jen daň společnosti, tedy že nám poskytuje elektřinu, vodu, jídlo, atd, to že jsou zde lidi různých potřeb a myšlení, což omezuje můj prostor a možnosti, anebo mám rodinu a o někoho se starám. Příroda a planeta vždy testuje ten nejslabší článek a dnes to je o inteligenci, a máme už za sebou totalitu, socialismus, protektorát ...

0 1
možnosti
MR

Ano, a tu vlastně řídi a moderuje 4 velmoc ...

0 1
možnosti
Foto

Velmi přesně popsaný stav, díky!

Vládě běží nepřetržitá předvolební kampaň, to je pro ně (bohužel) dlouhodobě "to hlavní".

Ani po roce nám není schopná dát zprávu o to, kde se vlastně virus především šíří a jak omezit pravděpodobnost nákazy...

2 0
možnosti
MR

Co takhle se zeptat svého praktika ... Od počátku je zde prostor pro lékaře a předseda lékařské komory pan Kubek taktéž u tom mluvil a taktéž zde to bylo v počátku epidemie vedeno z Bulovky a infekčního oddělení kde je uznávaná kapacita v oboru primářka MUDr. Hana Roháčová ...

0 0
možnosti
Foto

Je jedno jak tomu kdo bude říkat, zda strategie nebo informační operace, ale musí se připravit a realizovat komplex opatření, která občany vnitřně přesvědčí, že to co děláme proti kovidu není pokus/chyba akce, ale do všech detailů promyšlený proces „šitý na míru“ lidem v ČR a že jsme o krok dopředu a ne deset kroků za událostmi

Zdroj: https://sedivy.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=763934

Jak může vojenský teoretik si myslet, že je možné připravit něco takového. Každá válka se vede stylem pokusu/omylu, je to chaos, o němž nemůžete vědět dopředu, co se dá dělat.

To jenom papír a štábní cvičení snesou všechno. To jenom zpětně může někdy vypadat, ze vše šlo podle plánu, třeba bitva u Stalingradu.

0 1
možnosti
Foto

I válka se dá vést dobře nebo špatně.

Ale jak může válka pokračovat, když v pondělí generál vyšle armády na sever, v úterý je otočí na jih, ve středu ráno už ale směřují na východ, aby večer zamířily k západu? Co může být v takovém případě výsledkem?

Zůstanou na místě. S velkou pravděpodobností bez jakékoliv možnosti utkat se s nepřítelem.

Lidem však týden jezdí kolem domů těžká technika sem a tam.

Co si pak pomyslí o generálovi?

Přesně podle plánu nefunguje asi nikdy nic.

Ale jak říkal jeden můj pan profesor - "všechno je otázka míry".

Pokud míru kdokoliv překročí, následky mohou být jednak nepředstavitelné a jednak nedozírné...

2 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
Armádní generál v záloze, někdejší náčelník generálního štábu AČR a velitel českého kontingentu IFOR (Bosna a Hercegovina).

Seznam rubrik