Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

nejlepší generálové jsou stejně ti po bitvě ... nebo aspon ti mezi druhou a třetí vlnou ;-D podobně jako je nejlepší ta demokratická opozice která je demokratická po volbách a to z vlastního rozhodnutí ... na nic ostatního už není čas do další volební bitvy o demokracii ;-D

5 0
možnosti
PV

Á další ředitel zeměkoule, teď už je mu jasné, jak se to mělo dělat. Raději zalez, soudruhu.;-D;-D;-D;-D

0 4
možnosti
ZD

Zjevně ani ponětí !

0 0
možnosti
Foto

V zasažených státech vidíme různý přístup. Od totálních salámistů v Itálii, po disciplinovaný a tvrdý přístup třeba v Izraeli, ale výsledky...? Plus mínus autobus téměř stejné. Ten kdo nastolil drakonická opatření v první vlně a liboval si, jak situaci zvládl, vidí v další vlně nebo vlnách, že nezvládl. Tam, kde byli kritizováni za nedůsledný postoj a velký počet mrtvých v první vlně, je zpravidla ta druhá a následující mírnější.

Myslím si, že opravdu účinnou obranu a způsob dodnes neznáme a je otázka, jestli vynaložené prostředky vyváží škody, které to způsobí.

Nechci dělat lacině chytrého, protože lepší řešení neznám, ale dobrý a úspěšný recept nemá nikdo.

15 1
možnosti
Foto

Mírnější je pro ten nepatrný rozdíl možná až přehnaně optimistické slovo.

v Itálii i Švédsku se teď zvedla druhá vlna, která prozatím vypadá dost podobně jako ta první. Izrael je trochu jiná liga.

Vizme https://ourworldindata.org/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&country=CZE~SWE~OWID_WRL~ITA~ISR&region=World&deathsMetric=true&interval=smoothed&hideControls=true&perCapita=true&smoothing=7&pickerMetric=location&pickerSort=asc

0 0
možnosti
PH

P88e44t48r 50H69l58o46b95i92l

21. 12. 2020 20:09

ze zacatku celkem rozumne.. ale pak se dostal do faze, kdy se potvrdilo, ze je taky mimon.... vidi spravne chaos.. ale vynucovani nesmyslu represi a podobne.. to se projevil zeleny mozek...

kdy vsichni pochopi, ze tohle se neda vyhrat zakazama... tohle se neda vyhrat vubec... starsi s nadeji se bud promori a naockuji.. stari a nemocni maji smulu... bud umrou, nebo doziji v izolaci.. nic jneho jim nezbyva... a nebo pominou riziko nakazy.... ockovat teze nemocne a velmi stare lidi je skoro tozez, jako jim dat uspavacku

1 4
možnosti
ZM

Patrick Ryan: Jak jsem vyhrál válku. Pane generále, je to smutné čtení. O Vás a Vám podobných. Tu válku musíme vyhrát, i kdyby po ní nezůstal nikdo naživu .... Jen nevím, proč píšete ty nesmysly tak rozvlekle, myslel jsem, že vlastností vojáka je stručnost ;-D

9 3
možnosti
JS

Když generál, který připravoval Českou armádu na minulou válku, teď obviňuje jiné, že dělají totéž, to mi připadá úsměvné, spíš trochu k pláči.

7 3
možnosti
VB

Tento generál je typický oficír, zelený mozek.

6 5
možnosti
PV

P88e49t11r 83V83e64s89e98l67ý

21. 12. 2020 17:44

Nějak mi tam chybí slovo "přiměřenost". Současná opatření se dají pochopit při epidemii nemoci se smrtností o 2 řády vyšší, nikoliv u nemoci se smrtnosti v jednotkách promile z nakažených.

11 0
možnosti
PC

Pokud opatření způsobují násobně více škod nežli samotná nemoc (což se už téměř rok děje), jsou trestuhodná a všichni jejich strůjci by měli okamžitě a na hodně dlouho sypat do chládku.

1 1
možnosti
JR

J31a46n 13R83á74ž

21. 12. 2020 17:38

Gen. Šedivý má naprostou pravdu, ale problémem je, že v čele vlády máme egocentristického maniaka, který chce do všeho mluvit v domnění, že je schopen vše uřídit, i když nemá elementární vlohy pro roli krizového manažera....jak se stále víc a víc prokazuje. Když je stát v krizi nelze dělat rozhodnutí na základě rad a pouček získaných v PR kurzech, které mu poskytuje jeho řídící "agent" Prchal. Ale bohužel Babiš na nic víc nemá!

11 12
možnosti
ZD

Gratuluji k nejméně moudrému příspěvku.

1 2
možnosti
EZ

Soudruhu generále v.v., nastal čas,

abyste se postavil do čela a covid porazil!

5 5
možnosti
MV

M64i76l65a42n 55V42i25k

21. 12. 2020 17:44

Spolu s celým demokratickým blokem.;-D;-D

3 3
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
Armádní generál v záloze, někdejší náčelník generálního štábu AČR a velitel českého kontingentu IFOR (Bosna a Hercegovina).

Seznam rubrik