Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P31e89t25r 36K16u52b16e47š

30. 12. 2020 19:13

Zelení kapři si svůj zakalený rybník nikdy nevypustí sami. Vedle těch 10 mlrd by měli např. jako pan Komárek najít pár desítek milionů na další klavíry do škol ! Jak jsme si mohli přečíst, je stáří školních klavírů ca. jako dávno vyřazených vé-tři-esek !! Tedy školství má vyšší právo na modernizaci než přebujelá armáda s ve středu Evropy nesmyslnými tankovými ad. divizemi !!!

1 0
možnosti
DR

"Na Středním východě a Afghánistánu začala dlouhá krize ze které se zrodila Al-Káida a Islámský stát."

Ano. Zbývá pouze doplnit přinejmenším Libyi a ptát se kdo ji asi způsobil. A ohledně těch 2% asi takto. K čemu cpát peníze do spolku, ve kterém si jeho dva nejvýznamnější členové dělají bez ohledu na ostatní naprosto co chtějí, okupují cizí území a ti ostatní dělají že to nevidí? Takhle opravdové spojenectví opravdu nevypadá.

Tudíž bych souhlasil, ovšem za podmínky že armáda bude dislokovaná doma a nikoli dělat užitečné idioty pro zájmy jiných.

2 0
možnosti
ZZ

Armáda nebude po korona krizi v žádném případě oslabena, pokud budou všichni její příslušníci naočkováni proti Covidu !!!

;-D;-D;-D

0 2
možnosti
Foto

J83i62ř98í 27T67u78r70n22e27r

23. 11. 2020 18:10

Armáda nesmí být oslabena žádnou krizí! To je přesvědčení jisté skupiny lidí již několik tisíců let. Kdo jiný by zpacifikoval ty frustrované a hladové občany a kdo jiný by by rozpoutal válku, která je nakonec jediným východiskem z fatální krize. To je do jisté míry nadsázka, ale vzhledem k tomu, jak naše armáda nakupuje za desítky miliard pěchotní zbraně, to zas taková nadsázka být nemusí.

Vy, pane generále, znáte vojenské doktríny, které jsou běžným občanům utajeny, takže asi znáte toho nepřítele, se kterým je reálný válečný konflikt za použití pušek, kulometů a kanónů, minometů a pod. Já si ho nějak nedokážu představit. Že by Slovensko? Maďarsko? Albánie? No, Rusko nebo Čína to snad nebudou, že ne?

4 0
možnosti
JH

Pokud posilovat armádu, tak výhradně jen její složky využitelné v ČR!

Navyšovat vojenské rozpočty, zejména v krizových letech hospodářského vývoje, je nezodpovědnost.

3 2
možnosti
JZ

J32a36n 21Z13i43e35g46l97e55r

23. 11. 2020 17:32

Zasloužená karma. R^:-) Připomínám, že za socialismu jsme dávali 6% HDP na obranu, nyní máme dávat 2% HDP na obranu a komunistům a flastencům z SPD to vadí.

3 2
možnosti
JS

Pane Zieglere, těch 6% je Váš kvalifikovaný odhad nebo uvedete zdroj? Souhlasím s Vámi, že za socialismu byly výdaje na zbrojení obrovské. Ovšem na rozdíl od dnešních dnů jsme si ty zbraňové systémy vyráběli u nás případně v sovětské licenci a některé naše výrobky byly používány v celé WS. Jsem pro 2%, ale v žádném případě nejsem na využití těchto financí na nákup předraženého šrotu ze zahraničí.

1 1
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
Armádní generál v záloze, někdejší náčelník generálního štábu AČR a velitel českého kontingentu IFOR (Bosna a Hercegovina).

Seznam rubrik