Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SN

:-)  Napsal jste to perfektně!  Souhlas !  Ještě aby to pochopil Zaorálek, Štětina a Kocáb!  R^R^R^

7 1
možnosti
Foto

Zaorálek se vyučuje protiputinovské demagogii a propagandě u Schwarzenberga s Kalouskem.

2 2
možnosti
Foto

No a teď to ještě dejte vědět ministrovi obrany a skrze něj vládě, aby se její členové vrátili na zem. Dobrý rozbor, díky za něj.

7 0
možnosti
MN

Přečíst by si to měli i pracovníci ČT, kteří nám z Ukrajiny přinášejí zpravodajství...

3 0
možnosti
Foto

Logický rozbor současného stavu.

Budoucností se nechejme překvapit.

Největší problém pro NATO je, že vojenským napadením Sbrska, Iráku a Lybie ztratilo jakýkoliv morální kredit a změnilo se v agresora, který porušil všemožné mezinárodní právo, jak po stránce vojenské, tak politické.

Putin oproti NATO jedná v rukavičkách.

3 5
možnosti
PV

Však nám vždycky komanči tloukli do hlavy, že je to útočný pakt. I v tomhle měli pravdu. 1/4 století po převratu se stačí koukat a počítat napadené státy těmito agresory. Nemám z toho radost.

0 1
možnosti
JS

Zásadní problém vidím v tom, že USA si myslí, že vyhrály třetí světovou válku. USA na svém území v posledních sto letech válku neažily a neví co to je. Pokud si myslí, že válka se dnes dá vyhrát bombardováním z 10km a zničením infrastruktury bůh buď nám a především USA milostiv. Rusko je obklíčené základnami USA. Proč se nikdo nezajímá, že Rusko proti tomu neprotestuje. Mám jediné vysvětlení, Rusko má stanovený limit. Těžko říct kde a jaký. Je to Ukrajina? Ovšem jakmile bude tento limit překročen Rusko použije všech prostředků, které má dispozici. Považuji za nesmysl snahu nad Ruskem vyhrát. S Ruskem se dá pouze žít a to jako rovný s rovným. Pokud zvítězí jiný názor, doporučuji se učit čínsky.

10 4
možnosti
KC

Pan generál má z nějakých 85 % pravdu až na to, že Rusové nemohou beztrestně a svévolně anektovat části cizího území, aniž by za to nenesli důsledky. To je jádrem sporu. Ochrana rusky mluvícího obyvatelstva byla možná i bez násilí a nepochybuji, že v tom by Ukrajina vyhověla. Rusko nedocenilo skutečnost, že za způsob jednání v krymské krizi se může dostat do dlouhodobé izolace a nést nepříjemné důsledky sankcí.

6 8
možnosti

Nikde není uvedeno, jakým způsobem je dovoleno jenom a pouze hájit právo národů na sebeurčení. Bohužel.

0 0
možnosti
PH

Dalo by se s tím souhlasit. Očekával bych ovšem od pana generála, když udělal rozbor postupu Ruska, tak udělá i rozbor postupu USA, potažmo EU.

0 0
možnosti
Foto

Ten tam máte v podstatě také. USA a EU pouze reagují na vzniklou situaci a Rusko je ten, kdo si vynucuje další tahy na mezinárodní scéně. EU měla už v roce 2009 možnost nejen přemýšlet, ale i udělat důležité kroky v tom, aby omezila svoji závislost na ruském plynu. Neudělala nic a teď se ji to vrací. Myslím, že rozbor pana Šedivého je velmi přesný. Ukrajina je stát s územím větším než Francie, počet obyvatel dosahuje 45 mil, přesto z hlediska politického i hospodářského je Ukrajina velmi slabá, bez půjček na pokraji bankrotu. Ani Evropa ani Rusko si nyní nemohou dovolit za Ukrajinu platit všechny její dluhy, zároveň investovat do infrastruktury, která tam není atd. Zkráceně - nakonec se budou muset všichni dohodnout a Krym nechat Krymem.

3 0
možnosti
SB

Píšete, že Rusko nepotřebuje hranici na západ posunovat.

Avšak podle mého názoru se dopouštíte té chyby, že uvažujete logicky, ale tu logiku také předpokládáte u Rusů. Ruský nacionalismus a touha rozšiřovat území však nejsou výsledkem logiky nebo úvahy o tom, zda to Rusko potřebuje, či nikoli. Je to otázka poraněné prestiže po prohrané studené válce. Logika nebo otázka potřebnosti jdou zcela stranou.

5 5
možnosti
PK

k vyřešení otázky potřeby je nutná otázka k čemu to potřebují... pokud to chtějí proto aby přežili s JEJICH způsobem života a vlády tak je jejich současné chování zcela logické - prostě se nechtějí měnit. (zejména ne po tom co jim pokus o změnu zhnusil slabý Jeltzin)

1 0
možnosti
Foto

Konečně názor, kterému dobře rozumím. ++R^

9 0
možnosti

Zajímalo by mě, kolik vojaků na km čtvereční by Rusko potřebovalo na obsazení Ukrajiny. A odkud by ty vojáky vzalo? Pošlete-li vojáky někde něco obsazovat, pak začnou třeba chybět na čínských hranicích.

1 0
možnosti
JC

Maďarsko vydává své pasy Maďarům žijícím v zahraničí, tedy v Rumunsku a na Slovensku.

Je-li opravdu signál přípravy agrese, je nejvyšší čas začít se připravovat na vojenskou pomoc Slovensku.

1 0
možnosti

Proč právě Slovensku? Oba státy jsou členy NATO.

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
Armádní generál v záloze, někdejší náčelník generálního štábu AČR a velitel českého kontingentu IFOR (Bosna a Hercegovina).

Seznam rubrik