Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Milan Milhof

1. 6. 2011 21:09
Zerušte CELOU českou armádu

a nahraďte ji pohotovostními silami pro mimořádnéí události! Česká armáda tak jak je formována slouží jen a jen pár lidem k dobrému korytu. Česko nepotřebuje okupační síly pro cizí země, kterým ani nebyla vyhlášena válka, nepotřebuje letadla pro dopravu žoldáků do Afghanistanu  Čekso potřebuje udělat pořádek doma - odstraněním korupčních prasat a jiných pijavic z veřejných peněz  počínaje!

0 0
možnosti
ZK

SID09

3. 6. 2011 9:01
Re: Zerušte CELOU českou armádu

To je celkem rozumný nápad !!!!!! 

0 0
možnosti
ZK

SID09

31. 5. 2011 14:33
Pantáto generále

V plné nahotě jen předvádíte neschopnost a neúčelnost naší armády. !!

0 0
možnosti
JD

Judge Dredd

31. 5. 2011 11:14
dovolím si nesouhlasit

vojenská policie je všude na světě. Všude na světě, byť je formálně součástí armády, tak fakticky je naprosto oddělena od armády a bod průniku je hodně vysoko na ministerstvu nebo dokonce u vlády.

Větší státy mají i několik policejsních jendotek uvnitř jednoho armádního celku, které si dokonce navzájem konkurují... Pokud není vojenská policie součástí armády, tak její činnost přebírá svébytná policejně-vojenská entita - Četnictvo, které v tomto případě působí i jako vojenská policie (většinou španělsky mluvící země) a nakonec výjimka Velká Británie - vojenská policie je tam čistě civilní útvar a není součástí armády. Armáda má ještě tři kvazipolicejní jednotky pro interní vyšetřování menšího charakteru, a to pro každou armádu (moře, vzduch, země) zvlášť.

U spojených států ani nemluvě - jenom u US NAVY existuje pět na sobě nezávislých policejních agentur pověřených vyšetřováním... neřku-li o jurisdikci některých dalších agentur mimo armádu...

0 0
možnosti
JD

Judge Dredd

31. 5. 2011 11:15
dovolím si nesouhlasit II.

Konkurence SOG URNY a dnes i SON a pomalu formující se ZJ vezeňské služby je jenom ku prospěchu věci... a překryvy kompetencí ty byly jsou a budou. Snížení a nekonkurenceschopnost bez vzájemné interakce jednotek (soutěže, výcvik, bojové akce) je cesta jdoucí do pekel.

0 0
možnosti
PR

pá_ja

31. 5. 2011 9:40
Byl bych

nejspokojenější, kdyby se zrušila celá armáda, snad ponechat nějaké jednotky specialistů v rámci NATO (chemiky, výsadkáře), ale jinak zrušit, Nejen, že to čerpá nejvíc z rozpočtu, ale jak se ukazuje, tak v tomto resotru je nejvíc korupce. Taky mi není jasné, proč vojáci po ukončení služby berou až do dochůdu nějaké výslužné, policajti a hasiči ano, ale vojáci za co?

0 0
možnosti
W

Wild..Dog

31. 5. 2011 10:58
Re: Byl bych

Aha, takže my si vše zrušíme, aby nás to moc nestálo, ale po spojencích budeme požadovat, aby nás chránili. Mají přece peněz dost, ne? :-)

0 0
možnosti
LB

lord_voldemort

31. 5. 2011 0:17
naše pravidelná armáda

nikdy s nikým pro ochranu republiky nebojovala, nevím proč potřebujeme platit miliardy za speciální jednotky, nadzvukové letectvo, pandury, nefunkční padáky a bůh ví co ještě. Z uniformy do pracovního procesu se vrátí málokdo, opačnou cestou jde mnoho lidí, bohužel nic nevyprodukují a stále jen zvyšují své požadavky na vybavení a financování. Jediné rozumné řešení je zrušit armádu zcela.

0 0
možnosti
A

algola

31. 5. 2011 7:00
Re: naše pravidelná armáda

Tady je jasně vidět, jak málo víte.

Tak jednak z uniformy odchází do civilu většina vojáků a naopak opačnou cestou už dva tři roky nešel nikdo, protože armáda nepřijímala, naopak se výrazně snižovaly stavy.

ČR se zavázala, že bude na armádu dávat určité jednotky procent HDP, tomuto svému závazku nikdy nedostála, naopak se finanční prostředky pro armádu rok od roku snižují.

To, že se nakupuje předražená technika, kterou armáda nepotřebuje, není vina armády, ale několika zkorumpovaných úředníků a politiků, kteří se neohlížejí na zájmy a potřeby vojáků, ale pouze na stav svého konta. Takových je možno nalézt všude spoustu, bohužel u armády je to hodně vidět.

A propos: jste si jist, že působení našich vojáků v zahraničních misích, nemá žádný vliv na ochranu ČR?

0 0
možnosti
J

Jessica13

30. 5. 2011 22:56
FAKTA

S veškerou úctou a respektem si dovoluji o Vašem článku hluboce zapochybovat. Každá členská země v NATO má svoji armádní jednotku, která je určena k záchraně svých občanů v zahraničí v případě potřeby (důvodů pro její nasazení může být celá řada). V žádném případě v těchto situacích nelze spoléhat na Útvar rychlého nasazení. Jedná se o policejní jednotku, která má jednak jiné materiální vybavení a není schopna hned z několika závažných důvodů, ty to úkoly plnit. Pokud se budeme bavit o 601.skss je to jednotka určená primárně ke sběru informací a  strategickému průzkumu. Z toho vyplývá, že nedisponuje potřebnými schopnostmi ani materiálním vybavením proplnění takto náročných úkolů. V současné době žádná jiná jednotka v České republice nemá potřebné schopnosti ani materiální vybavení na řešení této problematiky.

0 0
možnosti
B

BoaBo

30. 5. 2011 20:56
Formulujete srozumitelně,

pane generále, argumentujete věcně a s odbornou erudicí, jenže co naplat, když na příslušném ministerstvu velí buď potrhlá zpěvakyně nebo naivní modroknížkař.

0 0
možnosti
PS

JeDicz

30. 5. 2011 20:48
*

Je úplně jedno jestli se pole působnosti dvou nebo tří speciálních útvarů překrývá, není to žádná výjimka nikde na světě a obvzlášť ne u spojeneckých armád, kromě toho to má více pozitiv než negativ. Problém stejně tak není ani nezávislé velení, přikladů je víc než dost. Jako tři zásadní problémy SOG vidím ve výběru jeho velení a jeho struktuře, dál pak ve snaze o jeho diskreditaci - desítky milionů se nedají utratit bez posvěcení z hora a naposledy v tom, že rozpustit takový útvar může skutečně jen hlupák, nebo někdo na politickou objednávku.

0 0
možnosti
S

styl34

30. 5. 2011 18:07
jabysem zrusil vsecky vojaky

u nas se valcit nebude to byse muselo vsude a aspon se usetri penize se daj lidem co to potrebujou maj deti sou bes prace nemaj na jidlo natos nekam zajit na pivko to by se najednou mnely zadny roskradacky a podobny manyry 8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
Armádní generál v záloze, někdejší náčelník generálního štábu AČR a velitel českého kontingentu IFOR (Bosna a Hercegovina).

Seznam rubrik