Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

ruzovy.svetr

13. 1. 2009 7:55
hmmm, takže ona se opravdu chystá válka...

Ukrajina se domlouvala o energiích s Ruskem tři měsíce. když byly před dohodou , tak na pokyn z centra od jednacího stolu ukrajinci odešli. Výsledek byl jasná vykalkulovaná záminka obvinit Rusko z nedodání plynu. Naše media si to docela užila - zvláště ta co mají americké majitele jako Nova či MF.:-P

.

a ještě pozn. V minulém týdnu probleskla v mediích informace o nějakém prdelstátu v Africe kdy byl svržen "dlouholetý vládce" (čti diktátor) a následně svět požaduje demokratické volby. Zprávu zde ale nebyla celá - oni totiž vzbouřenci vypověděli americkým těžařům smlouvy uzavřené diktátorem za asi fajnové ceny. A to je problém. Pokud necháte těžit US firmu, můžete masakrovat lidi jak chcete, ale lidskoprávní akticvisti a tisk mlčí.

Problém Ruska a Iránu je v tom , že oni si těží sami svoje a to někomu strašně vadí.

0 0
možnosti
CC

cekon

13. 1. 2009 8:09
Re: hmmm, takže ona se opravdu chystá válka...

Nechoď na ty schůze KSČ, neb totálně zblneš...;-D

0 0
možnosti
D

dexter79

13. 1. 2009 4:47
Vyborny clanek

Naprosty souhlas. Nenechte se prosim otravit hloupymi poznamkamo napr. http://www.evlada.cz. Bohuzel "rude" smyslejicich jedincu je u nas stale pozehnane.

0 0
možnosti
AW

Pilat

13. 1. 2009 6:12
Re: Vyborny clanek

rude premyslejicich jedincu? ty mas v te hlave vykradeno ..... clanek ktery ocenujes by se dal dle tvych hodnot nazvat rudym take. Mel by jsi o tom popremyslet. Ne vsechno cemu poradne nerozumios je rude. ;-D

0 0
možnosti
W

www.evlada.cz

13. 1. 2009 4:36
Pane generale jste bejvala guma

A to je podstatne...Strasite lidi jako guma..Lobujete za ostatni gumy..Stat kterej necha gumy mluvit do veci mimo armadu (i kdyz ve vetsina pripadu i v armade) jde do hajzlu..Rusko, Ukrajina EU je civilni spor a tak by to melo zustat...A co kdyz pulka lidi v Ukrajine bude chtit k rusku tak co..At jdou .Pro Ukrajinu to bude taky vyhodne kdyz bude mit obyvatele co chtej bejt ukrajicni...Ne je to furt stejny..Kazdej ma pravo na sebeurceni i rus :)... Za oceanem vznika novej blok uz maj dohodlou i menu..A co ..Podle mne by melo bejt Ruskou soucasti EU. Je v evrope je..A snim by prave diky surovinam bylo EU teprve poradnej drak..

0 0
možnosti
JK

regulator

12. 1. 2009 22:43
napsal jste to dobre..

R^R^

0 0
možnosti
P

parkinson

12. 1. 2009 22:09
Pane generále

Vy si vážně myslíte, že někdo vyhlásí válku Rusku kvůli plynu nebo ropě, nebo jakékoli jiné komoditě? Vy snad nejste normální. Jak by jste si to v praxi vlastně představoval? Ten váš článek je blábol bez jakékoli informační hodnoty. Od té doby co jste odešel z armády jste těžce za vodou a podobnými články jako tzv. expert blbnete lidem akorát hlavu.

0 0
možnosti
VB

Velkej Bejcek

12. 1. 2009 22:43
Re: Pane generále

Pan generál jen píše, že pokud Rusy budeme srát, tak nám jednou utáhnou plyn i ropu zároveň (a nejlépe zase někdy v zimě). Takže by jsme na to měli myslet a něco proti tomu dělat. A rozhodně nemyslel vyhlašování války.

0 0
možnosti
G

gh_12

12. 1. 2009 22:03
Role Ukrajiny může být i jiná.

Velice pravděpodobně sehrála po boku Ruska (ne proti němu) roli toho, na kterého je možno tuto "krizi" - ve skutečnosti politicko-ekonomické vydírání - svést. Bude jí to bohatě kompenzováno (až ochabne pozornost) formou "nekomerčních" cen potřebných komodit. A Rusko bude těm nepozorným (a těch je drtivá většina i mezi politiky a státníky) ještě připadat jako oběť a ne strůjce. A získalo tak "zadarmo" krásný "klacek" na celou EU a potažmo i Spojené státy. Jinými slovy: Buď se budeme o celém světě domlouvat jako velmoc s velmocí (teď třeba zrovna o situaci na středním východě), nebo máte celou Evropu na krku a v současnosti to asi bude hůře řešitelné, než poválečný letecký most k zásobování Berlína. Momentální situace je asi poslední vážné varování před skutečně fatálnim průserem plynoucím z ruské "VELMOCENSKÉ" politiky. 

0 0
možnosti
D

dnb/

12. 1. 2009 21:16
když

půjdete do hospody s bandou lidí, vyžahnete všichni něco málo piv a ohnivé vody a máte jeden lístek. jeden se sebere a odtáhne bez placení.

a) zaplatí to někdo za něj

b) nezaplatí to nikdo za něj, nepustí vás z hospody a zavolají cajty, nikoliv diplomaty. jinými slovy odkašlá to celá banda.8-o

0 0
možnosti
M

mtis

12. 1. 2009 21:47
Re: když

Marně přemýšlím, kam se sebrala a odebrala se Ukrajina.

0 0
možnosti
AA

War13

12. 1. 2009 21:15
neni co dodat

od A do Z souhlas... je to tak...

0 0
možnosti
C

ctenar1970

12. 1. 2009 15:09
Samozrejme.

Nevim,proc Rusko musi nekomu prodat plyn za nizkou cenu,nez jinemu,zatimco porad neho vyprovokovat a vydirat?Hloupost nekterych vychodoevrovskych zemi ve vztahu s Ruskem je nesrozumitelna.

0 0
možnosti
M

mtis

12. 1. 2009 21:51
Re: Samozrejme.

Třeba proto, že cena zboží je na dohodě mězi kupcem a prodávajícím a momentálně by měla prudce klesat, protože je odvozena od ceny ropy, ale kupodivu nijak prudce neklesá, že by někdo rejžoval?

Že by někdo při demonstracích proti ČEZu, který ze 70% patří ČR pozapomněl, že z peněz za plyn se v republice neudrží ani K?:-):-):-)

0 0
možnosti
ZH

Porsche911

12. 1. 2009 14:47
SOuhlasím a děkuji

Takřka úplný souhlas. Jen otázka - víme, jak to bylo s Ukrajinou a jejím kradením, neplacením apod.? Iluze moc nemám, ale opravdu dělala přesně to, co říkají Rusové? Nikde se o tom nedá moc najít, a v prohlášeních Rusů jsou velké rozpory. Včera po jejich odmítnutí smlouvy jsem na ruských serverech strávil dost času a nestačil jsem se divit. Každopádně Rusové z toho nevyšli jako seriózní dodavatel (Putin - EU, zaplať ukrajinské dluhy a budeme dodávat...).

Takže záver - diverzifikace ano, ale ne cest plynu z Ruska do EU, ale ZDROJU plynu pro EU.

0 0
možnosti
KV

valissen

12. 1. 2009 21:17
Re: SOuhlasím a děkuji

SOuhlasím, mám na  to úplně stejný názor.

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
Armádní generál v záloze, někdejší náčelník generálního štábu AČR a velitel českého kontingentu IFOR (Bosna a Hercegovina).

Seznam rubrik