Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pandemie covidu je válka a v době války musí vláda mít válečný kabinet ale je problém kdo bude velet.Vždy je nebezpečí že ten kdo dostane vrchní velení převede demokracii v totalitu a tak z principu to nesmí dělat armáda ani ministerstvo vnitra není příliš bezpečné. Pán Hamáček se ukázal velice kvalitním demokratickým ministrem vnitra bez zjevných choutek na více pravomocí nad rámec a toho si opravdu hodně vážím.

0 0
možnosti
Foto

Pan autor by měl být ve vládě, aby se tam konečně vyskytl někdo se zdravým rozumem. R^

1 0
možnosti

M86a43r22t59i78n 24Š98u43l79c

22. 10. 2020 23:51

Když se vláda od počátku léta tepala za to, že její omezení a opatření jsou zbytečná, že o nic nejde a jde jen o omezování svobod, neslyšel jsem pana generála, že by se nějak zasazoval o udržení přísnějších pravidel.

Když slyším slovo strategie od někoho, kdo to dotáhnul ve strukturách Varšavské smlouvy na velitele pluku, aby to ve strukturách NATO dotáhl až na generála, působí to na mě, že základní strategií takového člověka je přidat se na vítěznou stranu..

Jak se říká...po bitvě je každý generál..;-)

0 1
možnosti
Foto

J69i66ř90í 36K44i74n79d45l

22. 10. 2020 20:57

Pamatuji si z let minulých, že když hygiena dala avízo, že se blíží epidemie chřipky, okamžitě se nastartovala krizová oddělení. Zjišťovalo se v jakém stavu jsou Sklady hmotných rezerv, zda je dost zdravotního materiálu, zda je po zkušenostech z let 1995- 1996 lehátka. Pokud chřipka udeřila prováděla se opatření tam, kde bylo nejvíce nakažených a nemocných. To znamená na okresech a krajích. Tam se zavíraly školy, divadla. Ne v celém státě. Volalo se do sousedních nemocnic, aby byly připravené pomoc, jak lidmi, tak materiálem. Zdravotní školy poskytovaly své žákyně. To šlo vždy mimo vlády a zařizovala to krizová oddělení. Vše šlapalo jako hodinky a lidi ani nevěděli, že je nějaká epidemie. To bylo i v době povodní. Proč to nejde dnes ??? Chřipka je podle odborníků horší než covid a šíří se rychleji.

1 0
možnosti

Jste na omylu,chřipka ještě letos nepropukla tak se rychleji nemůže šířit. Při prvních povodních nebyl žádný integrovaný systém k propojení složek. Civilní obrana a vojenské jednotky které pod ní spadaly byla zrušená bez náhrady takže při prvních povodní byly jen profesionální hasiči schopni akce ale bylo jich málo. Po prvních povodních přišel tlak i na dobrovolné hasiče kteří jsou dnes mnohem lépe vybavení a trénovaní.

0 0
možnosti
Foto

"Česká republika .......... si stále nese deficit schopnosti strategického přístupu k řešení nadnárodních a základních národních témat."

"Zajímavý" eufemismus pro situaci, kdy stát řídí diletanti arogantním a přehlíživým způsobem.Rv

0 0
možnosti
Foto

A kdo tam ty diletanty dostal? Inu, lid České republiky. Neb lid jest jediným zdrojem moci ve státě. A jaký lid, taková vláda. :-P

2 0
možnosti

L58u57d87ě55k 82T51o33n82d20r

22. 10. 2020 20:03

Není to sice napsané zrovna pro obecný lid (škoda), ani čtivě, ale jinak souhlasím. Současný stav je ukázka totálně neprofesionálních přístupů, jaké by člověk od státu, vlády očekával.

Nechci si hrát na prognostika, ale tímto Babiš právě prohrává své příští volby. Ale jestli ti, co příjdou po něm, budou menší amatéři, je jen iluze.

1 1
možnosti

Bartoš,Fiala....to skutečně není iluze ale smutná realita...

0 1
možnosti

Díky za kvalitní příspěvek, pokud smím hodnotit.R^R^R^

Zmiňoval jste BRD, ano není třeba adorovat nad míru,ale přece jen.

Dovoluji si připojit článek z časopisu reflex z počátku covid problému,

7.4.2020 od české lékařky, působící v té době v SRN (abych byl neskromný, trošku, je to dcera ...)

https://www.reflex.cz/clanek/rozhovory/100653/politicky-populismus-tu-nema-sanci-rozhodujici-slovo-maji-vzdy-vedci-rika-ceska-lekarka-zijici-v-nemecku.html

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS