Diskuse

Ministr obrany M. Stropnický podepsal smlouvu o společném výcviku 4.brn a 10.od (BW)

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V roce 2009 provedlo Rusko simulaci atomového útoku na mosty na Visle a na přístavy v USA. V roce 2013 provedlo rusko vojenské manévry s názvem Západ 2013 , kde se nacvičovalo vylodění v Polsku a to za pomoci atomových zbraní. V roce 2013 přesunulo Rusko 20 armádu ke hranicím s Běloruskem a Ukrajinou a obnovilo gardovou tankovou armádu. Cílem těchto přeskupení je dát najevo Polákům, že se jim nevyplatí jít na pomoc Pobaltským státům. Teď se očekává co přinesou vyhlášené manévry Ruska s názvem Západ 2017. To, že chování Ruska vzbuzuje obavy svědčí i povinná vojenská služba ve Švédsku.

3 2
možnosti

:-)......Pane generále, jste pro mně velmi sympatický chlap, ale pořád mi vrtá hlavou, kdo se nás chystá napadnout. Hlavně dávejte další peníze na zbrojení, výrobci zbraní zalobbovali. Peníze se musí točit, válka je pro tyto výrobce nekonečný zbroj příjmů ! A lidé? To jsou jen počty, nás se to netýká.

To je můj pohled. Rozbitý Blízký východ, obávám se, že jsou dodávány zbraně oběma stranám, je podporována nekončící válka. Všechno běží, jak je to plánováno. Často píšu.....nic se v politice neděje náhodně ! Vše se naplánuje, výsledek se musí dostavit. Viz arabské jaro !

Dnes jsem četl Váš komentář k LIbyi, líbil se mi. Je vidět, že pořád ještě nemáte zelený mozek, jak jsme pravili na vojně. R^

2 3
možnosti

M29i93l55a17n 77K39e62s40l

8. 3. 2017 17:17

Napadnou nás přece Rusové.Již se na nás chystají.Dávají letos na zbrojení celou desetinu toho co dává USA.

2 1
možnosti
Foto

Pane generále, spolupráce podle čl. 3 je sice možná, ale zásah našich letadel nad územím Německa proti hromadnému a masivnímu útoku ruského letectva je možný toliko na podkladě čl. 5 až po jednomyslném vyhodnocení toho, že jde o agresi ve smyslu Charty OSN.

1 0
možnosti

nejlepší je když generálové přepovídají válku, jak jinak odůvodnit existenci armády a výdajů na ní(kolikrát nás zachránila?)kdo by si troufnul polemizovat s bezpečností, takže nakoupit grypeny, pandury, patrony, terénní vozy a jsme v bezpečí...

1 1
možnosti
Foto

Podstatou vyzbrojování je to aby NATO jehož jsme součástí mělo takovu sílu, že k žádné válce nedojde. V rámci NATA byly dohodnuty nějaké pravidla, které k cíli odstrašit potencialního agresora jednotlivé země mají plnit.

My jako země kolem ktré jsou jen státy NATO jsme relativně v bezpečí, ale jen do té doby dokud NATO chrání ty okrajové země-např. Pobaltské státy.

Pokud je NATO přestane chránit tak se může brzy stát, že i my budeme okrajovou zemí NATA. Součástí té ochrany je celková vojenská síla, takže i naše Pandury, Gripeny....

NATO funguje nejen díky USA, ale i díky tomu že země jako my nakupují Pandury, Gripeny...a dokud funguje NATO tak jsme v bezpečí.

Jinými slovy jsme v bezpečí i díky nákupu Pandurů, Gripenů.....

0 0
možnosti

No jo, ale zkuste to vysvětlit Cvalínovi, Petříkovi a podobným...

2 1
možnosti

Armáda je stále království zkratek, které jsou pro nezúčastněného pozorovatele nesrozumitelné. ;-)

1 0
možnosti

zdá se, že problémem, jsou média, která zveřejňují události jen z pohledu senzace a toho se pochopitelně chytí ti, kdo tomu nerozumí a komu vládnou jen emoce namísto rozumu...a pak se laická veřejnost dozvídá jen nesmysly....a tak je vždy nutné...v naší současné situaci....aby přišel někdo, kdo danou věc vyloží přesně jednoduše a pochopitelně i pro laickou veřejnost....a to platí o všech akcích..i ve školství, zdravotnictví a tak dále...anebo..což by bylo mnohem lepší....kdyby média konečně začala dělat pořádnou práci....tedy skutečně nějakou rešerši, a podávala popisy a vysvětlení a to bez používání emočních výlevů a manipulací..a i případně po konzultaci s odborníky.......ale toho se asi jen tak nedočkáme......

1 0
možnosti

Doufám, že tento výklad, bude i pro některé opozdilce dostatečně odborný.R^

0 0
možnosti

možná pro některé až moc odborný...:-)

0 0
možnosti

Karma.Racionální vysvětlení,které zdejší "vlastenci" stejně nechtějí slyšet...dnes se "bojuje za vlast" proti našim spojencum v Německu a nejlepší "vlastenci" jsou ti co adorují komunisty,Rusko a Putina...Dost lidí si vlastenectví představuje opravdu velmi zvráceným zpusobem.:-/

4 0
možnosti

"Pokud chceme být součástí NATO a využívat komfortu nadstandardní bezpečnosti, musíme být schopni spolupráce."

Máte samozřejmě pravdu. Vždy se u nás najde pár lidí (včetně novinářů), neschopných něco z principů nadstandardní bezpečnosti pochopit. Ale s tím nic nenaděláte;-)

2 0
možnosti