Diskuse

Bezpečnost státu není jen záležitostí armády ale nás všech

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

17. 4. 2012 7:33
důkladná analyza by skutečně byla potřeba

A to z toho jediného důvodu,zda a proti jakému nepříteli by byla armáda  schopna stát  ubránit Při větším nepoměru jak  počtu vojáků,tak hlavně techniky,je obrana zbytečná. . Samozřejmě druhá varianta obrana státu v rámci NATO. Zde je ovšem důkladná analýza ještě důležitější.Totiž vedení naší armády by mělo mít informace, v jakém časovém horizontu (hodin. dní) jí přijdou jednotky NATO na pomoc,a jaké obranné úkoly do té doby má plnit. Na jiné než tyto domluvené úkoly, by asi neměla být cvičena, ale ani draze zbrojena, to jsou vyhozené peníze.

Asi by šlo  naši armádu přirovnal, k obsluze pohraničního obranného bunkru,jehož úloha je zastavit první útok na pár hodin-ale za těch pár hodin, by již měly být nasazeny dostatečné zálohy,jinak je jeho úloha zbytečná, on sám celou republiku nezachrání,a taky ho na to nebude nikdo draze zbrojit..

A samozřejmě, ještě těžíš úkol,pokud by taková účinná obrana  existovala, přesvědčit o její účinnosti politiky.Jinak zase  dopadneme jak v roce 1938

0 0
možnosti
PK

dolch

16. 4. 2012 23:10
A čemu se divíte?

Všechny porevoluční vlády se armády bojí. Co kdyby se tu objevil nějaký generál Pinochet a lidi by mu ještě tleskali :-)

0 0
možnosti
FK

ataknevim

16. 4. 2012 22:11
nepřijatelné výroky ministra financí Kalouska

Je neuvěřitelné, jak takovej provařenej jedinec může být v politice a navíc na takovým postu!

0 0
možnosti

KarelSind

16. 4. 2012 22:09
Karma

Problémem je dnešní až přeekonomizované uvažování, které škrtá cokoli, co nevynáší okamžitý zisk. Představa, že něco třeba 20let v podstatě nepotřebujeme, ale potřebovat můžeme, je takovému uvažování cizí. Při troše štěstí nás válka v horizontu100let nečeká... ale taky nás může potkat za rok. Rozumné je dělat vše pro první variantu, ovšem raději se připravit na druhou.

0 0
možnosti
VS

Vlada_07

16. 4. 2012 22:13
Re: Karma

Takže vy máte dojem, že armáda je něco jako pojitska proti povodni? Problém není v tom, že armáda neprodukuje zisk, ale v tom, že armáda produkuje pouze náklady a navíc je to spolek veskrze agresivní. Agresivní, ovšem nic a nikdy neřešící .... válka nikdy nic nevyřešila. Je to jenom a pouze prostředek ke zbohatnutí bankéřů  - židovští hoši z Frankfurtu by mohli vyprávět....

0 0
možnosti
S

Soňa48

16. 4. 2012 21:27
Ale, ale.

Pane generále - odhadem se v AČR rozkradlo, prošustrovalo a špatnými investicemi "ztratilo" přes 100miliard kč. A vy jste byl aktivně při tom. Dnes jste najednou zázračně prohlédl a víte, co AČR potřebuje. Proč jste v době aktivní služby nedělal něco proti tomu, jak se rozhazovaly a rozkrádaly miliardy? Tehdy vás bezpečnost státu nezajímala? Z lidí, jako jste vy, je mi na nic. V době, kdy jste byl ve funkci u "lizu", jste srabácky mlčel a dneska jste najednou "chytrý ".  Kdyby jste tehdy zabránil těm šlendriánům mohla by bít AČR určitě v lepším stavu a plno korupčníků by mělo méně peněz v "kešeni". Nechcete náhodou kandidovat na poslance do PČR - mezi nimi by jse seopravdu neztratil..

0 0
možnosti
PK

dolch

16. 4. 2012 23:13
Re: Ale, ale.

Až na to "by jste" vcelku souhlas :-)

0 0
možnosti
L

Lev_-_z-Rožmitálu

16. 4. 2012 21:03
citát

"Když už jsme u této věci, promluvím o nejhorším výplodu státního bytí: o vojáctví, které nenávidím! Jestliže někdo může s potěšením pochodovat při muzice a v šiku, již jím opovrhuji. Ten dostal svůj velký mozek jen omylem, protože by mu dokonale stačila jen mícha. Tuto skvrnu civilizace bychom měli co nejdříve odstranit. Hrdinství na rozkaz, nesmyslný násilný čin a trapné vlastenčení, jak vášnivě je nenávidím, jak sprostou a zavrženíhodnou se mně jeví válka. Raději bych se dal rozkrájet na kusy, než bych se podílel na takovém bídáctví."

....

Albert Einstein

0 0
možnosti
PK

dolch

16. 4. 2012 23:12
Re: citát

On byl taky Albert tak trochu ujetej, já bych všemu, co říká, nevěřil :-)

0 0
možnosti
VS

Vlada_07

16. 4. 2012 20:58
Armáda stojí něco kolem 50 miliard

ročně. Nikdo se zatím nikdy neptal, jestli na takovou organizaci vůbec do budoucna máme. Nebo si dále budeme půjčovat - jako konečně na všechno ostatní? Vyjádřil někdy někdo z vojáků, jaké jsou vlastně zájmy České republiky a kde ty zájmy leží? A co myslíte - kolik lidí touží po té moci, kterou se pan autor ohání?

Mimochodem - pan Šedivý je jedním z těch, za nimiž zrovna čistý stůl poctivého profesionála nezůstal.

Pro mne za mne - bez armády bych se klidně obešel

0 0
možnosti
DK

KRAUSDAN

18. 4. 2012 13:52
Re: Armáda stojí něco kolem 50 miliard

... a taky bez hasičů. Však stačí, aby se začali cvičit, až začne hořet.

0 0
možnosti
O

on7.

16. 4. 2012 20:40
Navrhuji svycarsky vzor

kazdy nafasuje automatiku, ti lepsi budou ovladat stroje.

0 0
možnosti
FK

ataknevim

16. 4. 2012 22:12
Re: Navrhuji svycarsky vzor

Já chci země-vzduch

0 0
možnosti