Diskuse

Nový článek

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karel Kubrt a tchýně

21. 3. 2012 11:39
To mělo být PŠM?

Tohle jsou blogy, pane generále. Váš názor se mi v tom zmatku informací poněkud ztrácí. Pochopil jsem jen, že ,,by to chtělo změnu.´´  Větší spolupráci s V4. Jsem pro, ale jak? O tom rozhodují politici, ne vojáci. Vy jen plníte rozkazy, bezmyšlenkovitě. I když občas se důstojníci utrhnou a vezmou věc do vlastních rukou (Franko, Pinochet, řečtí plukovníci). Byl byste toho někdy schopen, až nás napadnou arabští muslimové ze severní Afriky a NATO se na nás vykašle? Nebo se necháme multikulturně obohatit?

Šel byste do politiky a za jakou stranu?

Jste tu nový, mám pár rad. Pište články kratší a vynechte nicneříkající bláboly z rozhodnutí NATA a z MO. Tam, jak máte Nový článek v administraci klikněte a příšte napište svůj vlastní název článku.

Držím Vám palce.

http://ladislav.blog.idnes.cz/

0 0
možnosti

petrph

21. 3. 2012 11:01
pozdě bycha honit, že?

Před rokem definovalo MNO Bílou knihu obrany, ve které se objevilo málo co ze zde uváděných požadavků.  Nelze měnit  státní vojenskou strategii každý půlrok, ta by se měla definovat a budovat na řadu desetiletí.

Jenže,jde o něco naprosto jiného a je to uvedené ve větě "bezpečnost je dnes garantována Severoatlantickou aliancí a spojenci -si- na zavolání pomůžou"Je těžké si přiznat, že za těch 60 let své existence síly NATO nezasahovaly nikdy v bojové akci, pro který byly vytvořeny,Tedy pro obranu území některého z členských států NATO.

A generálové dodnes nemají jistotu,zda jim lokální politici dají  zelenou a budou svými(tedy vojenskými silami státu v rámci jednotek NATO) plně zasahovat na podporu jiného člena.A jestli spíš ti politici nedojednají  další  Mnichov.

Ale zase i ti generálové vědí,že ať stát zbrojí jak zbrojí,samostatná obrana jednotlivého státu bez důrazné pomoci NATO by byla neúčinná.Ale přesto zbrojí a zbrojí.Nakonec,z jejich kapsy to nejde

0 0
možnosti

strycek-Joe spol. s r.o.

21. 3. 2012 9:18
Přestaňte vyžírat rozpočet

, odejděte dělat něco prospěšného, pane Šedivý a bude to hned nadějnější R^

0 0
možnosti

.Muharib.

21. 3. 2012 9:33
Re: Přestaňte vyžírat rozpočet

K čemu armáda? Vždycky si můžeme pozvat nějakou cizí, ta už se o nás postará.

Už máte sesmolený zvací dopis?

0 0
možnosti

pedro14

21. 3. 2012 8:53
pane sedivy

uz davno povazuji armadu za zbytecnou financni zatez.. nikdy jste nebranili republiku.. stali jste se jen cernou dirou na penize.. sam jste tez namocen v jedne korupocni kauze.. tak uz nas neotravujte a armadu zruste.. shodou okolnosti o tom pise dnes i dr. macek.. moc by se nam ulevilo.. hrajte si na vojacky nekde na piskovisti.. dekuji

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
Armádní generál v záloze, někdejší náčelník generálního štábu AČR a velitel českého kontingentu IFOR (Bosna a Hercegovina).

Seznam rubrik