Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hynek Vilém Jarmila reloaded

29. 4. 2011 11:10
0 0
možnosti

Blucher

22. 4. 2011 20:50
Kde byla armáda....

Vyklidit a prodat, Ať naší armádě je víc peněz na šavličky a fedrpuše. Nemusí nikde střílet, stačí když zvládne přehlídky. Ochrání nás NATO. To je dnes heslo politiků. Na co tanky, na co děla???

0 0
možnosti

Sahula

22. 4. 2011 19:04
Konečně slovo fundovaného

Je velkou škodou, že nejste NGŠ dnes. Ale kdo ví, jak byste musel mluvit, kdyby jste jím ještě byl. Podle všeho co bylo dosud zveřejněno rozhodl o zrušení p. Vylita. Bohužel mám asi oprávněnou obavu z toho, že nějaká diskuse s veřejností o Bílé knize nebo nedej bože s lidmi, kterých se to přímo dotýká, není dnes ani nikdy do budoucna na pořadu dne. Jinak má článek, proti těm současným kecům z ministrovi kanceláře, hlavu i patu. Bohužel ale asi nic nezmění.R^

0 0
možnosti

M.Paulová

22. 4. 2011 16:24
Prioritou musí být ochrana přírody - dodatek

Ještě na úplný konec příspěvku (ono je šílené sem do diskuse něco vkládat) dodatek pro pana arm. generála a šéfa týmu Bílé knihy J. Šedivého:

Když ve dvacátých letech výcvikový prostor vznikal, protestovali proti tomuto záměru mnozí významní představitelé národa, dokonce skupina poslanců s úmyslem zamezit zabrání území podala návrh na vyhlášení národního parku v Brdech. Protesty byly tehdy neúspěšné a pan prezident T. G. Masaryk pronesl něco v tom smyslu, že "je lépe raději přijít o kus krásné české země nežli ztratit svobodu". No, svobodu jsme, po různých peripetiích, naštěstí sice neztratili, teď ještě nějak vymyslet, abychom nepřišli o ty Brdy... !

0 0
možnosti

Mysel

22. 4. 2011 18:31
Re: Prioritou musí být ochrana přírody - dodatek

Pan general neni (spolu)autorem Bile knihy, je jim jeho jmenovec...

0 0
možnosti

jáša

22. 4. 2011 16:10
a vo tom to je

lukrativní pozemky, lukrativní chalupy , velkej kšeft , třeba si smoči i ministr obrany , kdo ví ?

0 0
možnosti

Paulová Marcela

22. 4. 2011 16:06
Prioritou musí být ochrana přírody - konec

Myslím, že i Vaším týmem by měla být jednozačně doporučena ochrana brdské přírody minimálně formou CHKO -existuje dokonce platné usnesení Rady Středočeského kraje z r. 2009. Systematicky a na vysoce odborné úrovni se právě záměrem zřízení CHKO v Brdech dlouhodobě zabývá občanské sdružení Brdy - res publica z Příbrami, které v nynější situaci sestavilo petici za vyhlášení CHKO Brdy.

Tato petice se šíří v přilehlých obcích Brd.Text petice je k nalezení zde:

http://www.brdy-respublica.estranky.cz/

A jinak, pokud by Vás zajímalo, co si myslí plebs Pobrdí, můžete nakouknout (a i podiskutovat ) zde: http://www.strasice.eu/index.php?page=forumtema&id=10

S pozdravem M. Paulová

0 0
možnosti

Marcela Paulová

22. 4. 2011 15:37
Prioritou musí být ochrana přírody - 1. díl

Vážený pane autore,

     jsem z Brd. Ať si armáda odejde, když to musí být, ale hleďte se coby iniciátoři těchto změn postarat o to, aby nedošlo k "rozebrání" krásné brdské krajiny zlatokopy a lobbisty, jak bývá v zemi české smutným zvykem. On sice pan ministr Vondra v médiích moc hezky mluví o tom, že ochrana brdské přírody je jeho prioritou a že budou probíhat nějaká jednání s MŽP, avšak kdo zaručí, že nezůstane jen u slov?

  VVP Brdy byl ústy pana ministra prohlášen za "nepotřebný majetek" a k takovému se armáda staví pořád stejně - použít a vyhodit, rychle se ho zbavit a dál ať se stará někdo jiný (viz třeba kasárna u nás ve Strašicích). Prostě se jednoho krásného dne postaví samosprávy před hotovou věc - a kdepak je ta slibováná diskuse s veřejností, aby se Bílá kniha stala "záležitostí hlav i srdcí"? Peklo se to vcelku neveřejně, bez průběžných výstupů, a tak holt se nedivte. Již mělo MO dávno svolat samosprávy - proč to nedělá ?

(pokračování následuje)

(pokračování následuje)

0 0
možnosti

e-mann

22. 4. 2011 13:10
pokud zustane stop vystavbe, at vojaci odejdou...

ale to zase nejaky zlodej, chce koupit pozemky, aby je draze prodal prazanum na chalupy....

0 0
možnosti

Bobo

22. 4. 2011 12:26
no

brdy, to bude boj o pozemky / je tam tiž krásně

0 0
možnosti

bitkar

22. 4. 2011 12:10
mi24

me by spis zajmal vas nazor na zruseni vrtulnikovyho bojovyho letectva a mi24/35. Dle me je to velka chyba, co myslite? myslim, ze bojovy vrtulniky plnej takrka nezastupitelnou roli v palebny podpore (a v pripade mi24 i transportu a vysadcich) pozemnich jednotek apod. Navic kdyz vytrvale rusej delostrelectvo. Pritom mame jedny z nej letcu, meli i mezinarodni uspechy, stejne jako nasi stihaci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
Armádní generál v záloze, někdejší náčelník generálního štábu AČR a velitel českého kontingentu IFOR (Bosna a Hercegovina).

Seznam rubrik