Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nocni mura pravdolasky

29. 3. 2011 6:30
Je to spinava a vypocitava agrese

a nasi medialni prostituti se neobycejne vyznamenali.

Podobne svinstvo nam "nase" media predvedla uz jednou..

Spolupracovali jsme za medialni masaze s poradnou svinarnou, ktere NATO pod vedenim USA provedlo Srbum..

A dnes si drive STBaky nasazeny disident a humanitni bombarder zase sudli rude pracky..

Je to hanba..

0 0
možnosti

philipe

29. 3. 2011 3:02
autorovi a glosátorům ...

Vážení, ať vojenští"experti" nebo civlisti, myslím si, že Čechům chybí jak kompetence tak i informace k tomu, aby mohli posoudit situaci nejen v Libyi ale i v celé sverní Africe a v arabských státech vůbec. Situace v Iráku či v Afganistánu byly naprosto jiné než je ta současná v Tunisu, Egyptě, Lybii či v ostatních arabských zemích, kde se mladí lidé domáhají svobody a sní o demokracii. Gaddafi byl a je despotický diktátor a podporoval teroristické akce v celém světě, ponejvíce v Evropě. Západní Allianci přišlo vhod, že iniciativa vzešla z vlastního obyvatelstva a nebyla importovaná ani ze západu ani z řad muslimských fanatiků. Je to revolta mladé generace proti diktátorským režimům a nám nezbývá, než ji podporovat, chceme-li se nadále nazývat demokraty. Libyjci přivítali intervenci NATO s nadšením a jsou Francouzům vděčni. Ne nadarmo pojmenovali hlavní magistrálu v Benghasi Sarkosy Allee. Je dobře, že zasáhlo NATO a ne Rusové nebo Číňani.

0 0
možnosti

Doubas1

29. 3. 2011 11:02
Re: autorovi a glosátorům ...

Autor je nas byvaly sefko armady, ktery ma info z US army prinejmensim z druhe ruky, jestli tedy neni kompetentni, tak na zaklade ceho se chlapci rozhoduji;-DA o tech mladych by to asi platilo v Egypte, mozna Tunisu, ale urcite ne v Lybii...Moje fantasmagorie pri tom, co vidim, jde tak daleko, ze jsou schopni uvest okolni zeme napred do varu, aby mely svoje starosti a pak si poresit svoje...

0 0
možnosti

TankChief mk II

28. 3. 2011 15:34
Slysel sem..

ze USA dluzi Libyi asi 100 milionu USD. No a ted jim to US vracej, BGM-109 Tomahawk, 2 miliony za kus :)

0 0
možnosti

0xf

28. 3. 2011 14:44
nu

Myslim ze svet je nepoucitelny. Jsou jen dve alternativy but je nechme tak jak jsou a cim jsou s jejich kulturou a vsim okolo. Ale pocitejme stim i pri obchodu. Pokud se zacnou mlatit mezi sebou nechejme je jejich osudu a pockejme kdo vyhraje a bude snami jednat. Stejne tak se nezabyvejme lidskymi pravy. Nebo je asimilujme... vojensky ovladneme cely africky kontinent a podrobme si je udelejme si tam vlastni kolonie s nasimi zakony s nasimi tradicemi. Vse mezitim je mrhani penezma a zivoty. Coz potvrdily vsechny takoveto konflikty.

0 0
možnosti

svt

28. 3. 2011 12:38
Geniální Libyjci

Jedno se musí ale Libyjcům nechat, jsou prostě GENIÁLNÍ. Jsou asi první, kteří umějí s tanky létat, a ty pak musejí být v rámci plnění sankcí Rady bezpečnosti OSN sestřelovány...

0 0
možnosti

sarumánek

28. 3. 2011 19:04
Re: Geniální Libyjci

Až na to, že v té rezoluci se mluví také o požadavku okamžitého příměří, který Kaddáfí systematicky porušuje a o "použití všech prostředků k ochraně civilistů". Naučte se aspoň číst, pane.:-)

0 0
možnosti

Doubas1

27. 3. 2011 19:39
A jeste jeden zvidavy dotaz

;-) Kterak to, ze se tu do vas hosi z Lipniku nepustili tak, jako do kazde jine diskuze vedene timto smerem;-D

0 0
možnosti

Karel2002

27. 3. 2011 8:48
Já bych byl pro vojenské zásahy v rozporu s mezinárodním

právem (formální souhlas RB, zdržení hlasování...nestačí k tomu, aby agrese proti suverénnímu státu byla legitimní i při jakýchkoliv záminkách)...proti Saudské Arábii, Sudánu, Iránu atd. kde vládnoucí vrstvy mučí lidi hlavně ženy na základě zvrhlých náboženských iracionálních blábolů. Nutit vás nosit celý život hadry, aby vám koukali jen oči, házet na vás kameny, upalovat, bičovat, uřezávat klitorisy atd. Ale na to naši mocní typu Obamy, Bushe, Blaira, Camerona, Szarkoszyho, Havla...nejsou dost odvážní. Vždyť také přece věříme v pánaboha a tak iracionalitu včetně zvěrstev s mučení tolerujeme! Co se týče Chomejního..nejdřív to byl zloduch, pak se s ním západní politici bratříčkovali a objímali a teď je z něj zase zloduch. Mocným nikdy nešlo o lidská práva, to jsou jen řečičky pro naivky.

0 0
možnosti

ZBR9

27. 3. 2011 19:25
Re: Já bych byl pro vojenské zásahy v rozporu s mezinárodním

[]

0 0
možnosti

quido

26. 3. 2011 22:01
Je otázkou, kdo stojí proti Kadáfímu a zda má tak silnou po

.. a zda má tak silnou pozici ...

"Není cílem svrhnout..." ... Pane Šedivý, tak tedy PROČ? Během nepokojů bylo patrně zraněno možná i několik destek civilistů- porovnejte se střílením do demonstrantů v jiných zemích - tam bezletovou zónu ale vyhlašovat nebudeme, protože tamnější vládci prodávají ropu dostatečně lacino? Skutečně celénu NATO jde o ochranu několika civilistů, nebo o lybijskou ropu?

0 0
možnosti

SID09

27. 3. 2011 8:44
Re: Je otázkou, kdo stojí proti Kadáfímu a zda má tak silnou po

Pobřeží slonoviny a Somálsko jsou všem ukradený. Tam je prokazatelný násilí na obyvatelstvu a masové exody obyvatel.

Tam ale není nafta. Francouzskému  TOTAL  Kádáfí vypověděl smlouvu na těžení ropy, kde TOTAL vykazoval náklady 1 USD za barel. Přijít o takovou dojnou krávu není milé. To raději frantíci nasypou nějaký penízky do armádních nákladů, aby se jim pohádkové zisky z těžby ropy opět vrátily. !!:-P

0 0
možnosti

Ladislas

23. 3. 2011 17:46
Jasno by bylo

Hlavně když získá Sarkozy politické body doma, když něco vydělají zbrojní firmy, vyzkouší se nové zbraně, EU získá nová ropná pole a oficiálním důvodem bude jako vždy export demokracie, tentokrát do Libye. To, že se takový export ještě nikam nepovedl, to je vedlejší.  

0 0
možnosti

wostrey

28. 3. 2011 16:32
Re: Jasno by bylo

ale povedl. Podivejte se na stabilni subsaharske africke zeme jako je ghana, botswana, JAR (dejme tomu), gabon,  kena, kamerun, atp. Vsechno zarne priklady toho, jak kolonisace a nasledny relativne poklidny odchod kolonisatoru uspisil rozvoj dane zeme.[>-]

0 0
možnosti

milan16647

23. 3. 2011 14:14
OK.

Myslím,že jste to moc hezky rozebral.:-)[>-]

0 0
možnosti

vatsuk

23. 3. 2011 14:38
Re: OK.

;-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
Armádní generál v záloze, někdejší náčelník generálního štábu AČR a velitel českého kontingentu IFOR (Bosna a Hercegovina).

Seznam rubrik