Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J. S.

30. 5. 2011 20:22
Pan generál má pravdu

A asi je také pravda, že nejde jen o důstojníky. Je tu i otázka nevycvičených záloh. Kolik bojeschopných vojáků bude ČR schopna v případě potřeby zmobilizovat za cca 15-20 let? Nebude v té době většina můžů ve věku 20 - 50 let znát samopal jen z televize?

Stát jako je ČR by měl mít vedle profesionální armády podle mého názoru ještě navíc něco jako národní gardu (domobranu apod.) Mladí lidé - přinejmenším mladí muži - by měli dostat na výběr, zda se cca půl roku chtějí cvičit ve zbrani a pak několik let jezdit na cvičení nebo zda chtějí cca 1 rok pracovat jako pomocné síly v nemocnicích apod. (něco jako dříve civilní služba). Potom by ČR měla možnost v případě nouze povolat do zbraně sta tisíce lidí. Kde chce ale vzít náš stát vycvičené zálohy za pár let při současném vývoji - to je otázka.

0 0
možnosti
F

fryč

27. 2. 2011 9:48
emigranti

utečenci , kteří přicházejí do Itálie/ty jsem viděl/ nejsou žádné rodiny s dětmi, ale sami mladí mužové, taky bych je tipoval spíš na hrozbu, než politicky diskriminované

0 0
možnosti
FV

fouly

26. 2. 2011 21:43
Generále,

pěkný článek,dík za rozbor, ale kdo má číst!

0 0
možnosti
FV

fouly

26. 2. 2011 21:48
Re: Generále,

Pardon, ale kdo to má číst? Méně slov je někdy více!

0 0
možnosti
M

MichalJM

26. 2. 2011 19:46
Český Titanik

Velmi výstižná je věta v článku:"Nízká životní úroveň, často hladovění, velká nezaměstnanost a beznaděj mladé generace po lepším životě vehnala tisíce lidí do ulic." Neobává se naše vláda, že tato věta se může zanedlouho týkat i nás? A co pak armáda?

0 0
možnosti
PH

NERATHRATHA

26. 2. 2011 14:47
Peněz je v armádě dost - stejně jako zlodějů !

0 0
možnosti
PSI

Pavel Skeptik III

26. 2. 2011 9:59
Napsané hezky,

ale většina z nás se na "reformách" AČR za posledních dvacet let nepodílela! Dokonce se nás ani nikdo neptal Rv

0 0
možnosti
FV

fouly

26. 2. 2011 21:50
Re: Napsané hezky,

Když si vzpomenu na leta nadvlády lidovců na MO tak je mi ještě teď špatně!

0 0
možnosti
KA

kion ayq

26. 2. 2011 7:07
Karma

Souhlasím.Objektivní pohledR^.

I když, jak se dívám tu už řvou různí multikulti pravdoláskaři a relativisté.

0 0
možnosti
F

ftdolton

26. 2. 2011 0:56
Pane armádní generále,

je překvapivé (alespoň pro mne), jak osoba takového vzdělání, praxe a snad i životních zkušeností, vidí věci bez souvislostí.

Například Saúdská Arábie - Vy si všímáte pouze toho, že tamní, v podstatě absolutní, monarcha, podplácí své poddané. U člověka, jako jste Vy, bych čekal, že se zamyslí nad skutečností, jaké okolnosti vedou k tomu, že toto království dosud podobná vlna nepokojů nezachvátila. Že se zamyslí kvalifikovaně a snad i se znalostí věci a výsledek této úvahy nám sdělí.

Váš příspěvek, bohužel, vyznívá coby příprava na válku. Přitom jako vojenskému odborníkovi by Vám mohlo být jasné, že v našich poměrech profesionální armáda nic nezmůže. Situaci by řešila pouze všeobecná branná povinnost. Na její likvidaci jste se ale, svou měrou, podílel.

 

0 0
možnosti
F

ftdolton

26. 2. 2011 1:03
Re: Pane armádní generále,

Vaše stanovisko je pouhým lobbingem pro další nalévání peněz do něčeho,

co nemá reálný a užitečný rozměr - AČR. Pokud tedy za takový rozměr

nepovažujete oněch cca 6,5 miliardy Kč, které náš stát bezprostředně zaplatil za to, že může

jako banánová republika vzít účast a tak mezinárodně politicky, ale

především mediálně, podporovat USA při veškerých jejich taženích za zdroji surovin a za ovládáním cizích území. Prohlášení o demokracii, svobodě, lidských právech a dokonce o míru se při těchto akcích dosud vždy ukázala jako pouhá účelová tvrzení.

0 0
možnosti
BJ

Benito Juarez

25. 2. 2011 22:40
Bu bu bu,

dejte nám prachy nebo přijedou arabové. Peněz jste dostali dost, tak teď něco předveďte.

0 0
možnosti
PA

Mathias

26. 2. 2011 5:27
Re: Bu bu bu,

Na výsledky bu, bu, bu vám doporučuji zájezd do Bosny. Určitě jako správný Čech jezdíte občas k moři do Chorvatska, zkuste se někdy podívat kousek do vnitrozemí. Probíhala tam zóna separace mezi Chorvaty a Krajinskými Srby, zkuste se místních Srbů zeptat jak se jim tam žije...... a pardón zapoměl jsem, už tam žádní nejsou, zůstaly tam pouze jejich vypálené domovy.......:-(

0 0
možnosti

Dr No

25. 2. 2011 22:36
Lít další peníze do naší armády je zbytečné.

Naše armáda nikdy nebojovala a podle toho vypadá její personální obsazení a organizace. Nikdo nehledal zaměstnání u armády s představou, že bude muset nasadit život. Armáda znamenala teplé, dobře placené místo, kde uspěli i lidé nepříliš schopní a kde se nikdo nepřetrhl. Žádné peníze ani materiální vybavení nic nezmění na tom, že naše armáda je dobrá jen na jednu věc - v situaci, kdy se objeví jen náznak, že by mohlo jít do tuhého, vyvěsit bílou fangli.

Řekl bych že situaci ještě zhoršila (pokud to bylo vůbec možné) takzvaná profesionalizace armády. Pokud něco někdy v armádě fungovalo, tak to bylo jen díky vojákům v základní službě, protože se mezi nimi vyskytovali občas i inteligentní lidé. Současná "profesionální" armáda bude nejspíš jen totální bordel na kolečkách. Svědčí o tom třeba taková drobnost, že si na ostrahu svých objektů najímá (za drahé peníze) soukromé firmy!!!!!

Jediné rozumné řešení by bylo okamžitě vyházet 99% lampasáků a začít budovat armádu znovu od nuly!

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
Armádní generál v záloze, někdejší náčelník generálního štábu AČR a velitel českého kontingentu IFOR (Bosna a Hercegovina).

Seznam rubrik