Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Edmund Černá Zmije

18. 1. 2011 17:54
Víte v čem je podstatný rozdíl mezi armádou a policií?

Ve zneužitelnosti. Armáda může být zneužita akorát tak k vojenskému puči. Policie může být zneužita na tisíc různých způsobů při vyšetřování, sledování nebo obviňování osob. I politiků, jejich příbuzných nebo známých.

-

Ředitelem policie nemusí být nutně ten nejlepší policista. Každý se totiž hodí na jiný post kvůli jiným vlastnostem. Současný ministr vnitra potřebuje mít policejního prezidenta, který dokáže v policii zlikvidovat korupci a klientelismus. Za Grosse nebo Langera jsme zaznamenali snahy zneužívat policii samotným ministrem vnitra. Doufejme, že John nepůjde v jejich šlépějích. Bez naprosté spolupráce policejního prezidenta ovšem nemá šanci splnit skoro nic z toho, kvůli čemu na ministerstvo šel. Je tragické, když sám ministr vnitra nevěří policii a pošle Michálka za novinářem. To se musí změnit.

-

Bez policie je boj proti korupci předem prohraný. Byl bych pro, aby mohl John měnit policejního prezidenta třeba každý týden, pokud to povede k policii schopné korupci vyšetřit.

0 0
možnosti
JV

jafava

19. 1. 2011 9:47
Re: Víte v čem je podstatný rozdíl mezi armádou a policií?

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
Armádní generál v záloze, někdejší náčelník generálního štábu AČR a velitel českého kontingentu IFOR (Bosna a Hercegovina).

Seznam rubrik