Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kubrt124

28. 6. 2010 22:13
Co chybí???

Že by karierní řád, který sliboval už pan Šedivý a za celou dobu 12ti let s tím nikdo nic neuělal. Asi je někde zakopaný pes když do armády nastoupí mladík, udělá si 3měsíční kurz a hned nastoupí na praporčický a nebo u útvaru dostane hodnost nadrotmistra, jen proto že na to místo podepsal smlouvu na rekruťáku.

To je jedna z věcí k té komplexní a kvalitní armádě.

Tím, že budete šetřit na lidech se kvalitní armáda nevybuduje. K tomu jsou potřeba peníze a čas. Zeptejte se někdo lidí, co si myslí o naší armádě. Většina lidí začne nadávat a přitom nemá ani informace, takže používá polopravdy z médií. A armáda mlčí.Změny jsou nutné, ale s rozumem a ne populisticky.

Ať armádu začnou řídit vojáci a né politici. Ti se mění až moc často a s mimi se měmí i koncepce armády. Jsou z toho jen spláchnuté peníze do záchodu.

Prosím pochopte to a začněte přemýšlet.!!

0 0
možnosti
ZK

SID09

29. 6. 2010 21:01
Re: Co chybí???

To je právě ten zásadní omyl. Větší mzdy nejsou v žádném případě zárukou kvality, ale právě naopak přitahují zlatokopy, kterých se v armádě hemží víc, než dost. Vojáci do toho mohli prakticky mluvit pořád, protože to byli oni, kdo zadávali podmínky pro výběrová řízení na techniku, vojenské prostory........ Kde sedí blb, voják, policista či politik, je vždy nebezpečno. !!;-D

0 0
možnosti
H

hafusak2

21. 6. 2010 12:44
Jak to tak vypadá, asi budeme muset začít kopírovat

od amíků jejich systém ROTC. Vyřešil by se počet vojáků, vyřešilo by se tím placení školného, opět by byly nějaké zálohy. Myslím, že tohle je v této době jediná schůdná cesta.

0 0
možnosti
T

tromso3

21. 6. 2010 1:03
kde byl pan generál

když jsme myli kartáčkem hajzly;-D

0 0
možnosti
LS(

Lobo se (z)vrací

20. 6. 2010 20:47
Tradice naší armády

V jejich duchu nemá smysl pořizovat vybavení, se kterým se nedá zdrhnout do zahraničí. Takže bych nechal akorát Gripeny, Hanácký komando a Tučňákovu úřednicko-štábní divizi pro vyhrabávání min:-P

0 0
možnosti
TNÚ

tučňák na útěku

20. 6. 2010 21:01
Re: Tradice naší armády

A řízkomando :-)

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

20. 6. 2010 20:41
Armádu žoldnéřů jako jste byl Vy, p.Šedivý, nepotřebujeme

a je jedno, zda je specializovaná, nebo expediční. Jde pouze o malou skupinu výdělečných zaměstnanců, kteří neslouží zájmům vlasti, nýbrž svému bankovnímu kontu. Navíc pobírají neodůvodněné renty, na které nemáme a republika si na ně musí půjčovat. Nehodláme platit úroky z těchto státních dluhů formou zvyšování DPH, pane Šedivý.

0 0
možnosti
ZK

SID09

20. 6. 2010 20:52
Re: Armádu žoldnéřů jako jste byl Vy, p.Šedivý, nepotřebujeme

Něco pravdy na tomto šprochu asi bude !!!!;-D!!

0 0
možnosti
PS

Pavel Skeptik1

20. 6. 2010 20:28
Je dobře,

že se někdo jako bývalý náčelník GŠ pouští do veřejné diskuse! Smutné je, že se veřejnost nezabývá pro vlast t zásadními věcmi!

Můj názor, a už jsem ho vyjádřil i blogem, / http://jasek.blog.idnes.cz/c/142942/Sbohem-Armado-sbohem-stary-svete.html#t2 /,jsem příznivce toho, co pan generál nazývá vševojsková armáda. A navíc, jsem obhájcem všeobecné branné povinnosti a zákl. voj. služby! Proč? Protože nic není věčné a až se náš starý svět úplně rozpadne, a já věřím že to nebude dlouho trvat, musí muži umět nastoupit a jít.A  za zády zůstanou jejich matky, otcové, ženy a děti! Ovšem v tom případě musí umět bojovat! A proto jsem zastáncem zahr. misí, protože každý rotný který projde bojem je pro budoucnost armády v nejistém světě pokladem! Také proto musíme mít kompletní vojsko, protože i na dvaceti tancích se vychovají instruktoři a velitelé pro budoucnost! Atd.. A začal bych tím, že by mi v AČR stačili 3 generálové!

Kdo nechce živit vlastní armádu, bude živit cizí!!A brzy!

0 0
možnosti
H

hafusak2

20. 6. 2010 20:06
Mít dobrou armádu je fajn,

ale těžko ji vybudovat ve státě, kde o ní rozhodují různé vysloužilé umělkyně či astrologové a kde o nákupu zbraní rozhodují civilní rychlokvašení "ekonomové" napojení na různé firmy.

0 0
možnosti
MM

myskamiki

20. 6. 2010 20:00
hlavne

byste meli jit vsichni sedet za vlastizradu!!! My totiz uz zadnou ARMADU nemame. A to i diky Vam! S nami si dneska kazdy muze vytrit, vite co! V Moravskoslezskem kraji, jestli me pamet neklame, neni ani jeden vojak!! RvRv

Proc nemame domobranu jako Svycari. Myslim, ze tri mesicni vycvik pro kazdeho dospeleho muze by byl az az. Naucit se zachazet se zbrani a jak prezit v prirode.

Ale nejaka banda posahanych kavarenskych povalecu rozhodla, ze nebezpeci nehrozi, tak na co. Az zacne hrozit, tak uz bude davno pozde a my zase ohnem hrebet, to bude pro moralku obyvatelstva opet vyhra. Ja chci silnou armadu na obranu, ne s ni nekoho napadat. [>-]

0 0
možnosti

Sergeant

20. 6. 2010 19:13
Specializace

je velmi zvláštní nápad. Zatím na to nikdo v NATO nepřišel, je to ryze český výmysl. Hodláme se specializovat, aniž bychom se ptali spojenců, co si o tom myslí.

Dokud nedojde ke specializaci jednotlivých armád v rámci NATO, např. Německo tanky, Británie letectvo, Češi nemocnice (což je podle mého názoru nesmysl), bylo by to jen parazitováním na spojencích.[>-]

0 0
možnosti
K

kaktusak

20. 6. 2010 19:08
AČR by měla sundat z oblohy každého agresora,

který zase někam letí někoho humanitárně bombardovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
Armádní generál v záloze, někdejší náčelník generálního štábu AČR a velitel českého kontingentu IFOR (Bosna a Hercegovina).

Seznam rubrik