Diskuse

Ruský poker

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

cojanato

3. 3. 2009 1:20
Děkuji za článek

R^!Ono je těch problémů více, ale někteří nechápou ani to, co jste napsal. Nebo asi ani nechtějí.?

0 0
možnosti

Saltos Alim

2. 3. 2009 18:57
Generálové.

Tak se  tu sešlo několik generálů kteří tomu  mají rozumět, a je na každém z nás zvažovat kdo má asi tak nejvíc oprávnění se vyjadřovat, a názor kterého z nich je dobré brát v  úvahu. No protože autor byl ještě nedávno  tím generálem opravdovým a ne bývalým velitelem čety či roty hrajícím si na generála a tak dál, tak má patrně hodně oprávnění  předložit vážné zamyšlení o prostoru a čase  ve kterém žijeme a seznámit  se zasvěceným rozborem  plně oprávněným.  Jinými slovy, vidí moc a moc dál než jen na špičku nosu. Není tedy důvod dávat mu to za zlé, právě naopak.    8-o

0 0
možnosti

baggerfuhrer

2. 3. 2009 23:57
Re: Generálové.

Obavam se, ze je to jako pri projevu Chamberlaina a jeho "prinasim mir", prosazovat program krve, potu a slz... Nikdo z nas nevi uplne presne, kdy uz zvoni hrana. Bude potreba dukazu. A obavam se, ze prijde znovu velmi necekane, jako tolikrat v historii.:-(

0 0
možnosti

rezjir

2. 3. 2009 17:20
Co nám pomůže

budeme-li v zájmové sféře USA. Co nám proti Rusku pomohlo, když jsme byli v zájmové sféře nacistického Německa? Naopak dokud jsme nebyli v německé sféře, tak se tu žádný Rus neobjevil.

A navíc spoléhaní na cizí pomoc se nevyplácí.

Evropa podceňuje docela logicky zbrojní výdaje, protože se spoléhá na americkžý deštník.  

0 0
možnosti

baggerfuhrer

2. 3. 2009 23:33
Re: Co nám pomůže

Souhlas s posledni vetou. K tem predchozim jen tolik, ze v pripade konvencniho konfliktu SSSR/USA by bylo zrejme skutecne praktictejsi stat na strane SSSR, neb by byla mala pravdepodobnost skoncit po valce v GULAGu a v pripade vizezstvi USA by existovala nadeje na novy Marshalluv plan. ;-D

0 0
možnosti

vabank

2. 3. 2009 14:23
Tento pán je lhář...

Tak od tohoto pána jsme už slyšeli i jiné nesmyslné lži.-Tak co pane generále , kdy už najdete zbraně hromadného ničení v Iráku , to jste taky tvrdil. - Buďto vám vaši chlebodárci řeknou jenom co chtějí , nebo vám o jiném zakáží mluvit. Pak blábolíte takovéhle bláboly. :-(

0 0
možnosti

Fonon

2. 3. 2009 14:41
Re: Tento pán je lhář...

co bychom taky chtěli, když je to bývalej furťák (možná pořád je, zelená se hodně zažrala)

0 0
možnosti

Jadyk

2. 3. 2009 14:02
Další do série

Najednou je radar a Rusko na stejné vlně a z nepochopitelných důvodů do toho ještě montujete plyn. A to bylo zpočátku ujišťování, že je pouze a jenom proti "darebáckým" státům. Ne není. Je to de facto jen nová forma studené války. A když je někdo proti radaru, je promptně označen za pátou kolonu, levičáka, rusofila atd. Z a sebe: já tu nechci radar ruský, americký, mongolský zkrátka žádný. Jako veterán, který pod Vámi sloužil, Vám upřímně říkám, že se za Vás stydím.

0 0
možnosti

SID09

3. 3. 2009 18:41
Re: Další do série

Konečně názor pamětníka ! Pana generála bych nazval zcela nepokrytě korytářem, sloužícím každému, kdo mu zaplatí. Jeho výroky jsou proto rovněž poplatné zájmů chlebodárců.  Je zajímavé, že pan generál před 20 lety sloužil Rusům a komunistům, do roztrhání těla a teď je sám kritizuje. Je fakt, že žold u NATO je výrazně vyšší než u ČSLA, tak proč toho nevyužít, že ? Inu za prachy cokoliv. Nevím jak vy, ale já bych se za takovou minulost těžce styděl a neodvážil bych se moralizovat druhé.   

0 0
možnosti

taras

2. 3. 2009 14:02
Dost otřesná ukázka

toho, jak "uvažuje" jeden z bývalých nejvyšších armádních činitelů. Možná by pán mohl rozvíjet nějaké politické úvahy v hospodě, ale nesměl by si dát více než tři piva. Pak by už totiž z toho svého duchovního suterénu neměl kam spadnout.

Na nesmysly a lhaní není nutné reagovat, ale třeba by pan zaplaťpánbu exgenerál mohl vysvětlit, jakým konkrétním způsobem by se mohl projevit "zvýšený vliv Ruska" v České republice. Jako že by se zakládaly brigády socialistické práce?

Když ne, tak tedy jak?

0 0
možnosti

agu

2. 3. 2009 13:32
tohle povidani je dobre tak leda k ...

sice jste mi byl vzdycky (dokud jsem sledoval media) sympaticky, ale to uz je davno. z vaseho prizpevku je patrne, ze se snazite oduvodnit kolotoc zbrojeni. s tim mi jdete k sipku. bylo by pro svet prinosnejsi, kdyby jste zde napsal, ze je potreba aby deti mely dost prostoru pro mimoskolni aktivity. a treba nejaky kladny vzor. deti ve skolkach dostatek pastelek a papiru na malovani. ale to je realny svet, ktery je vam zrejme nahony vzdaleny. nakonec ten vas imaginarni svet je stejne jen divadlo.

0 0
možnosti

Barry Goldwater

2. 3. 2009 12:27
Díky

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
Armádní generál v záloze, někdejší náčelník generálního štábu AČR a velitel českého kontingentu IFOR (Bosna a Hercegovina).

Seznam rubrik